- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurogroup: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο
Αναμένονται οι αποφάσεις για την εποπτεία στην μεταμνημονιακή Ελλάδα
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι θετικές, «η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολύ καλή δουλειά», ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, προσερχόμενος στο Eurpogroup, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Λουξεμβούργο.
Ο κ. Σολτς πρόσθεσε δε ότι είναι πολύ πιθανό σήμερα να βρεθεί μια λύση, που θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στις δικές της δυνάμεις και να ξαναβγει στις αγορές.
«Αυτό για το οποίο πρέπει να φροντίσουμε, είναι να μπορέσει η Ελλάδα να χρηματοδοτείται από μόνη της από τις αγορές. Σε αυτό το ζήτημα η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη, η οποία επεδείχθη ποτέ για μία μεμονωμένη χώρα, τόσο από την Ευρωζώνη, όσο και από άλλους θεσμούς.
Καταφέραμε με την αλληλεγγύη μας να βοηθήσουμε μία χώρα να σταθεί στα πόδια της. Νομίζω πως αν όλα πάνε καλά θα είναι μία καλή είδηση και για το ευρώ και για την Ευρώπη» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ ανέφερε ότι όλοι αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που έπρεπε, τηρώντας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει και τόνισε ότι τώρα είναι η σειρά των εταίρων της στην ευρωζώνη να τηρήσουν τη δική τους δέσμευση και να προσπαθήσουν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Για μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup και υπογραμμίζοντας ότι τώρα υπάρχει ανάγκη για «ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων» για το ελληνικό χρέος.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης του ESM, ο επικεφαλής Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, θα είναι η πρώτη φορά από τη δημιουργία του που ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δε θα έχει ενεργό πρόγραμμα.
Αναφέρόμενος στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι ο ESM έχει δανείσει στη χώρα μέχρι σήμερα 47 δισ. ευρώ, ένα ποσό που, όπως είπε, αναμένεται να ανέβει σημαντικά, καθώς προετοιμάζεται η εκταμίευση μιας «σημαντικής», τελικής δόσης, μόλις ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H αντιπαράθεση αφορούσε την εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Άμυνας μιλά για ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν και πρόοδο στις συζητήσεις για την παράταση της συμφωνίας
Με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Η ΝΔ προηγείται με 25,1% και διαφορά 14,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Πτώση θετικής στάσης για νέα κόμματα
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης – Χαμηλή απήχηση για τα νέα κόμματα Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Μέτρα στήριξης στο τραπέζι, με πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση
Η αιχμηρή ανάρτηση του Γιάννη Μεϊμάρογλου
«Κάνουμε το καθήκον μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός
Τι συζητήθηκε στην τριμερή με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Εμανουέλ Μακρόν και του Νίκου Χριστοδουλίδη
Ηρωισμός, ιστορία και πολιτισμός σε 14 νέα συλλεκτικά και αναμνηστικά νομίσματα
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνας Μιχαηλίδου
Πώς υπολογίζεται και τι ισχύει στην περίπτωση που υπάρχει παραίτηση ή απόλυση
«Η Κύπρος δεν θα είναι ποτέ μόνη -Οι κινήσεις μας είναι αμυντικές», τόνισε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι δικαιούχοι, τι προβλέπει η σχετική ΚΥΑ
Με Patriot στη βόρεια Ελλάδα και F-16 για τη Βουλγαρία – 1.039 επαναπατρισμοί Ελλήνων από Μέση Ανατολή
Όλες οι πληρωμές ανά ταμείο ασφαλισμένων, πότε μπαίνουν οι επικουρικές
Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι που έχουν κάνει λάθος στην αίτηση
"Σήμερα δοκιμάζουμε την πρώτη μας σκέψη"
Οι διεθνείς τιμές πετρελαίου εκτοξεύουν το κόστος βενζίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.