- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Live η σύγκρουση στη Βουλή για το Σκοπιανό
Μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ
Συνεχίζεται σήμερα για 2η ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.
Η συζήτηση ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης και όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο .
Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.
Την απόφασή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Βουλή. «Η κυβέρνηση χωρίς κοινοβουλευτική νομιμοποίηση κάνει επικίνδυνους χειρισμούς όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα. Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία και να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα πλαίσιο που θα δημιουργεί τετελεσμένα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για βαριά υποχώρηση στα εθνικά θέματα. «Δική μου προτεραιότητα και της παράταξης που ηγούμαι είναι να συμβάλω στην ενότητα του ελληνικού λαού. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σημειώνεται ότι η σύγκρουση στο συγκεκριμένο ζήτημα η σύγκρουση δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αλλά και στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, καθώς Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση και η οποία σχεδιάζεται να υπογραφεί την Κυριακή στις Πρέσπες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις 5 ψήφους εξασφάλισε ο Βέλγος αντίπαλός του
Tι αναφέρει το Politico με αφορμή την εκλογή Πιερρακάκη
Συγχαρητήρια και από τον Παύλο Γερουλάνο
Έγινε ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup - «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»
Η θητεία έχει διάρκεια δυόμισι ετών
Λίγη ώρα μετά την θριαμβευτική εκλογή στην προεδρία του οργάνου
Iσχυρό μήνυμα για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας η εκλογή του
Ο υπουργός Οικονομικών είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup
Μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και τη χώρα η εκλογή του
Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για κόστος παραγωγής, χαμηλές αποζημιώσεις και υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Παρά την οξύτητα, ο αναπληρωτής υπουργός άφησε περιθώριο συνεννόησης
Η επίμαχη ατάκα —«μη σκίσετε κανένα καλτσόν»— προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις
Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η συζήτηση στράφηκε στην Porsche που οδηγεί ο γιος του
Η δήλωση του ΥΠΟΙΚ πριν την συνεδρίαση του Eurogroup για την εκλογή του νέου προέδρου
Συντονισμός Αθήνας–Λευκωσίας πριν από τη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, παρουσία της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Σχετικά με φερόμενη σχέση της βουλευτή με την Καλλιόπη Σεμερτζίδου
Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν 222 βουλευτές
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
Πότε ξεκινά η προπληρωμή των επιδομάτων
Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.