- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μοσκοβισί: Η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να περιέχει σημαντικά εμπροσθοβαρή μέτρα
«Αν η Ελλάδα τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας, τότε όλοι οι εταίροι πρέπει να τηρήσουν το δικό τους»
Σίγουρος ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, η οποία θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη μεταμνημονιακή επιτήρηση και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, δηλώνει ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «Είμαι σίγουρος και νομίζω όλοι είναι σίγουροι. Η επίτευξη συμφωνίας στις 21 Ιουνίου θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα στη Σύνοδο Κορυφής στις 28/29 Ιουνίου ότι τα πράγματα είναι εντός χρονικού πλαισίου, ότι κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο και ότι βαδίζουμε σε ένα δυνατό μέλλον για την ευρωζώνη».
Όπως προσθέτει, «από τις συνομιλίες που έχω με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μ. Σεντένο, με τους υπουργούς των Οικονομικών των άλλων κρατών-μελών, με τους θεσμούς ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΜΣ, όλοι βαδίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει. Σίγουρα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να το κάνουμε 10 ημέρες από σήμερα, δεν είμαστε ακόμη εκεί, αλλά θα φθάσουμε στον στόχο μας αν όλοι αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΔΝΤ δεν είναι το βασικό ζήτημα. Πρώτον είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και τις επόμενες ημέρες ελπίζω οι ελληνικές Αρχές να αφοσιωθούν με όλη τους την προσοχή και ενέργεια στα 88 προαπαιτούμενα». Όπως προσθέτει ο κ.Μοσκοβισί, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, «αν η Ελλάδα τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας, τότε όλοι οι εταίροι πρέπει να τηρήσουν το δικό τους. Η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να περιέχει σημαντικά εμπροσθοβαρή μέτρα που οι αγορές θα κρίνουν ως αξιόπιστα».
Τέλος, ο κ.Μοσκοβισί καθιστά σαφές ότι, «κανένας δεν πιέζει για προληπτική γραμμή, όλοι θέλουν η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα ως κανονική χώρα, κανένας δεν θέλει ένα τέταρτο πρόγραμμα, όλοι θέλουν, πρώτον ισχυρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δεύτερον, ένα δυνατό πακέτο ελάφρυνσης του χρέους και τρίτον μία σημαντική μεταμνημονιακή επιτήρηση. Αν έχουμε όλα τα παραπάνω, τότε η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα με έναν θετικό και αξιόπιστο τρόπο στις αγορές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.