- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η υπόθεση Γεωργίου αποτελεί δείκτη ποιότητας της Δημοκρατίας (video)
Tο συμπέρασμα της συζήτησης για το θέμα, που οργάνωσε το Ινστιτούτο του Ποταμιού «Πρόοδος στην Πράξη – Π2»
Η υπόθεση Γεωργίου αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των χωλών θεσμών της χώρας μας. Εν τέλει, η υπόθεση δεν αφορά αυστηρά το πρόσωπο του κ. Γεωργίου και την ταλαιπωρία που αυτός υφίσταται, αλλά αποτελεί έναν δείκτη ποιότητας της δημοκρατίας μας. Αυτό είναι το συμπέρασμα της συζήτησης για το θέμα, που οργάνωσε το Ινστιτούτο του Ποταμιού «Πρόοδος στην Πράξη – Π2».
Ο Βασίλης Μαρκής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συζήτησαν με τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, πρόεδρο του Π2, τρόπους ενίσχυσης της αυτονομίας της δικαιοσύνης και περιορισμού των πολιτικών παρεμβάσεων στην λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών.
Αυτό που συμβαίνει με την υπόθεση Γεωργίου είναι ζήτημα εμμονικής και πεισματώδους αντίδρασης σχολίασε ο κ. Μαρκής. Ο κ. Πετράκης συμπλήρωσε ότι θα ήταν αδιανόητο σήμερα να αμφισβητηθεί το αν θα έπρεπε να ενταχθούν στους φορείς γενικής κυβέρνησης οι ΔΕΚΟ που ενέταξε το 2010 ο κ. Γεωργίου: προφανώς είναι φορείς γενικής κυβέρνησης και ορθώς έπραξε ο κ. Γεωργίου.
Πολιτικές δυνάμεις και ποικίλα συμφέροντα που επιδιώκουν την δικαίωσή τους μέσα από τον διασυρμό κρατικών αξιωματούχων αλλά και τη ίδιας της χώρας πρέπει να απομονωθούν, τόνισε ο Βασίλης Μαρκής. Συμπεριφορές και αντιλήψεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας δεν νομιμοπoιούνται να εμφανίζονται ως τιμητές και με το «όπλο παρά πόδας» να επιδιώκουν μέσα από πιέσεις και μηχανορραφίες την προσωπική δικαίωσή τους.
Όσο δεν λαμβάνονται αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση των θεσμών και την προστασία των προσώπων που τους υπηρετούν, τόσο ο κίνδυνος διολίσθησης σε ολοκληρωτικές πρακτικές που ασκούνται από εμφανείς και αφανείς εχθρούς της δημοκρατίας θα μεγαλώνει, είπε κλείνοντας την εκπομπή ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.