- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Παπαγγελόπουλος: Το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο, αλλά δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα
«Αφού μας είπε ότι δεν αναφέρεται σε πολιτικά γιατί μαζευτήκαμε σήμερα ρε παιδιά εδώ;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης
Σε μία δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι όταν χαρακτηρίζει την υπόθεση της Novartis ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.
«Εγώ λοιπόν έχω το θράσος να υπερβώ λίγο το θάρρος του Γαλιλαίου. Ακόμα κι αν με ρίξετε στην πυρά και με σταυρώσετε εγώ θα επιμένω. Το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών και ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώ έσπευσε να επικρίνει και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο διαδέχθηκε στο Βήμα της Ολομέλειας λέγοντας «τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, γραφικές φιγούρες του περασμένου αιώνα».
«Οι προσπάθειες κάποιων να το αποτρέψουν για να μην πιστωθεί η κυβέρνηση αυτή την επιτυχία, απέτυχαν παταγωδώς . Το παλιό πολιτικό σύστημα θυσιάζει για άλλη μία φορά την πατρίδα. Η προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ δεν αλλάζει την αλήθεια, η κυβέρνηση αυτή πέτυχε εκεί όπου άλλοι απέτυχαν. Η μνημονιακή κατοχή τελειώνει και η Ελλάδα αλλάζει οριστικά» τόνισε επίσης.
Έντονη αντίδραση από τον Άδωνι Γεωργιάδη
«Αφού μας είπε ότι δεν αναφέρεται σε πολιτικά γιατί μαζευτήκαμε σήμερα ρε παιδιά εδώ;», διερωτήθηκε αντιδρώντας στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον πρόεδρο της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης Θεόδωρο Δρίτσα κάνοντας λόγο για την τυραννία της πλειοψηφίας ενώ τον κατηγόρησε για μέγιστη απρέπεια λόγω της αναφοράς πως θα έπρεπε να του χρωστά χάρη που δεν τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο και για ποινικές ευθύνες των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη: «Όχι μόνο δεν έκοψαν αλλά αύξησαν τη φαρμακευτική δαπάνη. Με αυτό που γίνεται σήμερα θα πηγαίνετε ευκολότερα στη Δικαιοσύνη. Δεν θα χρειάζονται προκαταρκτικές. Θα πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη ένας ένας και ό,τι σας φωτίσει ο Θεός. Λυπηρό. Εγώ δεν το ήθελα . Αλλά εκεί θα πάει. Αν νομίζετε ότι θα γλιτώσει έστω και ένας πλανάστε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καταγγελίες περί μίζας για συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου λέγοντας συγκεκριμένα: «Για να σας δω τι θα κάνετε με τον Τσακαλώτο . Εμείς όταν θα έρθει στη Βουλή η υπόθεση Λιβανού, γιατί δεν μπορεί να μην το στείλει η κα Τουλουπάκη εμείς τα λύσαμε. Θα τα στείλουμε στη Δικαιοσύνη για να πάει κατευθείαν ο Τσακαλώτος στη Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να μην πάει με κάποιον που λέει ότι έχω ηχογραφημένα που ο Τσακαλώτος ζητά μίζα μέσω συνεργάτη του. Για να σας δω τότε τι θα κάνετε με τον Τσακαλώτο. Κάτι μου λέει ότι πρώτος που θα βγει να τον υπερασπιστεί θα είναι το παλικάρι ο Πολάκης».
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να αστειευτεί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου όταν εκείνη επιχείρησε να τον διακόψει. «Ξέρω ότι η κ.Αυλωνίτου είναι πανέμορφη, πανάξια και χρησιμοποίησε τη διατριβή της η ΝΑΣΑ για να πάει στον Άρη. Έχει ανεβεί ο σεβασμός μου και η εκτίμησή μου μετά από αυτά που έμαθα. Μη με διακόπτετε λοιπόν γιατί ταράζομαι από αυτή τη διακοπή», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.