- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μανιάτης: Οι χορηγοί του Τσίπρα δεν χωρούν στο ΚΙΝΑΛ
«Η στάση αυτή αντικειμενικά λειτουργεί υπονομευτικά για την πολιτική αυτονομία του Κινήματός μας»
«Δεν νοούνται συμπεριφορές και πρωτοβουλίες που λειτουργούν ως “χρυσές χορηγίες” στον Αλέξη Τσίπρα», τονίζει ο Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, προσθέτοντας με έμφαση και στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι «η στάση αυτή αντικειμενικά λειτουργεί υπονομευτικά για την πολιτική αυτονομία του Κινήματός μας και φυσικά την κορυφαία επιδίωξή μας, τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Γιάννης Μανιάτης ξεκαθαρίζει ακόμη ότι το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει στις επόμενες εκλογές να καταστεί η κυρίαρχη δύναμη του προοδευτικού χώρου και όχι να μετατραπεί σε «εθελοντής αιμοδότης» του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως προσβάλλει την προσπάθεια που γίνεται το σύνηθες ερώτημα με «ποιον θα πάμε».
Επίσης δίνει απάντηση στο ερώτημα σχετικά με τους λόγους που ώθησαν τη Φώφη Γεννηματά να ζητήσει εκλογές σημειώνοντας αφενός ότι το σχετικό αίτημα είναι πολιτικά αλλά και εθνικά ορθό, αφετέρου ότι με τον τρόπο αυτό ανατράπηκε ο «πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ» που επιχείρησε με τη συμμετοχή και άλλων «να στήσει παιχνίδια στην πλάτη μας».
Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ μιλά και για την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέροντας πως είναι μεν σημαντικό εν τούτοις «επικράτησε το μείζον» που είναι «να μην αφεθεί 'εν λευκώ' ο Τσίπρας και η παρέα του να διαπραγματευτούν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 10 χρόνια».
«Η χώρα χρειάζεται νέα, προοδευτική κυβέρνηση, πολύ πριν από τον Αύγουστο του 2018 για να διαπραγματευτεί τις συνθήκες εξόδου στις αμείλικτες αγορές με νέο, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο», αναφέρει ακόμη, ενώ δεν παραλείπει να στηλιτεύσει και την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανισθεί ως ηγέτης της κεντροαριστεράς λέγοντας πως «είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας, που μετέτρεψε σε διεθνή τον όρο 'κωλοτούμπα' μπορεί να παίξει κάθε ρόλο!».
Παράλληλα, σχολιάζει τη συνεργασία Τσίπρα - Καμμένου αλλάζοντας τα δεδομένα ως προς την κριτική που έχει κατ' επανάληψη ασκηθεί σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για «παρά φύσιν» αλλά για «κατά φύσιν» σχέση δεδομένου ότι «είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, των ψεμάτων, όπως του τελευταίου, της δήθεν 'καθαρής εξόδου' στις αγορές».
Και καταλήγει λέγοντας πως όποιο σενάριο απεργάζονται τα υπόγεια του Μαξίμου σε συνεργασία με άλλους θα αποτύχουν ότι και να επιχειρήσουν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.