- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αχτσιόγλου εξήγγειλε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
«Στις 21 Μαΐου θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση και από τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια»
«Στις 21 Μαΐου θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση και από τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα προγράμματα αυστηρής επιτροπείας. Η χώρα θα είναι αυτόνομη χρηματοδοτικά και θα παίρνουμε αέρα ελευθερίας για να ασκήσουμε ελεύθερα την πολιτική μας» είπε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας απόψε σε πυκνό ακροατήριο στο Δημαρχείο του Βόλου, σε κομματική εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Η υπουργός ενημέρωσε πολίτες και στελέχη του κόμματος για την «οριστική και καθαρή έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια λέγοντας «το μόνο που θα έχουμε από πλευράς θεσμών, θα είναι μια χαλαρή εποπτεία, όπως έχει γίνει και με τις άλλες χώρες, δηλαδή Πορτογαλία, Κύπρο, Ιρλανδία, όταν τελείωσαν με τα μνημόνια. Εμείς θα στέλνουμε κάποιες πληροφορίες για τα δημοσιονομικά του κράτους και θα υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες συστάσεις, αν κάτι δεν πάει καλά».
Αναφερόμενη στο δημόσιο χρέος και την επιδιωκόμενη ελάφρυνση, η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε «συζητούμε για την εφαρμογή του γαλλικού μηχανισμού, σύμφωνα με τον οποίο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα είναι ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας».
Η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε, ότι η κυβέρνηση έβαλε «σε τάξη» τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά προβλήματα που υπήρχαν, αν και παρέλαβε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε «καμένη γη, βαθιά ελλειμματικά ταμεία, 400.000 συντάξεις να εκκρεμούν και ας είχαν προηγηθεί 11 συνεχείς περικοπές συντάξεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Η κ. Αχτσιόγλου ήταν σαφής ότι «γίνεται το καλύτερο δυνατόν» για τους εργαζόμενους και ότι μετά τον Αύγουστο και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα επανέλθουν σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων, αλλά και «θα θεσμοθετηθεί προς τα πάνω πραγματικός κατώτατος μισθός».
Ακολούθησε ομιλία του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, πάνω σε εργασιακά θέματα και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη συμμετοχή των παρισταμένων με την υποβολή ερωτήσεων προς τα στελέχη της κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.