- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραίτηση Κριμιζή: Ο διάδοχός του αφήνει εναντίον του αιχμές
«Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό. Απλώς εσείς στα media τον προβάλλετε περισσότερο από όλους»
Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του νέου προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Χριστόδουλου Πρωτοπαππά, κατά του Σταμάτη Κριμιζή τον οποίο διαδέχθηκε χθες μετά την παραίτησή του.
«Δεν είναι μόνο ο κ. Κριμιζής. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό. Απλώς εσείς στα media τον προβάλλετε περισσότερο από όλους», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πρωτοπαππάς που φάνηκε να έχει και ενστάσεις κατά πόσον το επιστημονικό προφίλ του κ. Κριμιζή είναι το καταλληλότερο για έναν διαστημικό οργανισμό λέγοντας: «Ο κ. Κριμιζής είναι αστροφυσικός. Το διάστημα τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως υπόθεση Μηχανικών».
Ο κ. Πρωτοπαππάς συνέχισε κατηγορώντας τον κ. Κριμιζή ότι είχε επιβάλει την αγγλική ως κύρια γλώσσα επικοινωνίας στον Οργανισμό. Παράλληλα χρέωσε στον πρώην πρόεδρο του ΕΛΔΟ υπεροπτική διάθεση απέναντι στα ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα φέρνοντας ως παράδειγμα μία τοποθέτηση του κ. Κριμιζή κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία φέρεται να διερωτήθηκε:«Και ποιό είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που θα κατασκευάσει δορυφόρους;».
«Η αξιοκρατία δεν πρέπει να περνάει από το κόσκινο μόνο του κ. Κριμιζή. Είμαστε και εμείς άξιοι», είπε τέλος ο κ. Πρωτοπαππάς σχολιάζοντας την επιστολή του κ. Κριμιζή και τα όσα ανέφερε σε αυτή περί αξιοκρατίας και έλλειψης αξιολόγησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.