- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΔΕΗ: Υπογράφεται σήμερα στα Σκόπια η συμφωνία για την εξαγορά της EDS
Εταιρεία εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας
Παρουσία σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων αποκτά η ΔΕΗ, με τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS που υπογράφεται, σήμερα Τρίτη, στα Σκόπια.
Τη σύμβαση πρόκειται να υπογράψουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης με τον ιδιοκτήτη της EDS, και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, Angusev Litchi.
Η EDS ιδρύθηκε το 2012, με έδρα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και έχει θυγατρικές στη Σερβία, τη Σλοβακία και το Κόσσοβο. Επιπλέον, είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας και διαθέτει άδειες εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Σερβία, στο Κόσσοβο, στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία. Πρόσφατα δε, εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η άδεια για δραστηριοποίηση της εταιρείας και στην ελληνική αγορά προμήθειας. Σημειώνεται ότι η ίδια η ΔΕΗ ίδρυσε πρόσφατα θυγατρικές στη Βουλγαρία και την Αλβανία.
Η συμφωνία για την εξαγορά, έναντι τιμήματος ύψους 4,8 εκατ. ευρώ, έχει ήδη εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.
Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια διείσδυσης της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας της περιοχής, καθώς οι απόπειρες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν ευοδώθηκαν.
Στελέχη της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι η EDS μπορεί να αποτελέσει το όχημα για διείσδυση της επιχείρησης στις αγορές των Βαλκανίων, αλλά και για αναζήτηση ευκαιριών στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας. Τονίζουν, επίσης, ότι η επέκταση της ΔΕΗ, εντός και εκτός Ελλάδος, σε νέες αγορές αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τη μείωση του μεριδίου αγοράς στο εσωτερικό, κάτι που εκτός των άλλων αποτελεί και η μνημονιακή υποχρέωση.
Επιπλέον, η EDS έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά των Σκοπίων που απελευθερώνεται σταδιακά, με μερίδιο άνω του 60%, κυρίως στον επιχειρηματικό και βιομηχανικό τομέα, αλλά και στη λιανική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.