- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Bloomberg: Στη Σόφια η ρήτρα ανάπτυξης του ελληνικού χρέους
Τι δήλωσε αξιωματούχος των Βρυξελλών για το επικείμενο Eurogroup
«Στο Eurogroup στη Σόφια θα συζητηθεί η ρήτρα ανάπτυξης του ελληνικού χρέους και οι δανειστές θέλουν να έχουν τις αναλύσεις για το χρέος τον Μάιο» δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Σόφια πρόκειται να ενημερωθούν από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την πορεία της 4ης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης και των 88 προαπαιτούμενων, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου αξιωματούχου της Ε.Ε. σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσακαλώτος θα παρουσιάσει την στρατηγική της χώρας για την ανάπτυξη μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, η οποία συγκαταλέγεται στα προαπαιτούμενα που υπολείπονται για την αξιολόγηση. Οι προαπαιτούμενες ενέργειες που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, αφορούν κυρίως σε ζητήματα ενέργειας και ιδιωτικοποιήσεων. Οι υπουργοί της ευρωζώνης πρόκειται επίσης να ενημερωθούν για τον μηχανισμό που συνδέει τις μελλοντικές αποπληρωμές του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη και ενδέχεται να υπάρξει συζήτηση σχετικά με την ενεργοποίηση του αδρανούς προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, το οποίο θα είναι προκαταρκτικό καθώς οι αποφάσεις αναμένονται τον Μάιο ή τον Ιούνιο, τονίζει το Bloomberg.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Στο 13,4% το μισθολογικό χάσμα το 2022 και το 2024, στο 13,6% το 2023 – Πρωτιά στην Ενημέρωση και Επικοινωνία
Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου θα υποδέχεται υπερδιπλάσιες πτήσεις – Υπεγράφη η σύμβαση αεροναυτιλίας
Ενιαίο μήνυμα μνήμης και κυριαρχίας για τα Ίμια – «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»
Γιατί η εξήγηση περί τρολαρίσματος είναι πιο πειστική
Ο υπουργός Άμυνας για Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Σαχέλ στην παρουσίαση βιβλίου στο Σαρόγλειο Μέγαρο
«Αν δω ότι μπορώ να βοηθήσω σε συγκλίσεις για την πατρίδα μου θα το κάνω» είπε ο πρώην υπουργός
«Γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά» ανέφερε ο υπουργός
ΟΗΕ, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και Λιβύη στο επίκεντρο της ελληνικής διπλωματίας στη Νέα Υόρκη
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Συντονιστής ο Γιώργος Σιακαντάρης
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.