- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας για την τετραμερή Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας
Αναλυτικά το πρόγραμμά του
Η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης- Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια, στις 17 Μαΐου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της Τετραμερούς Συνάντησης των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα και του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Βουκουρέστι, στο Victoria Palace.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τέσσερις ηγέτες θα συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Σόφια, καθώς στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικά της Σερβίας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προτείνει να υπάρξει αναζωογόνηση της "ατζέντας της Θεσσαλονίκης", που είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή. Ο προεδρεύων της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο Μπόικο Μπορίσοφ την έθεσε ως προτεραιότητα της Βουλγαρικής Προεδρίας, για την οποία είχε πει ότι θα λειτουργήσει ως "Βαλκανική Προεδρία".
Στην Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής θα γίνει αμοιβαία ενημέρωση για τις περιφερειακές εξελίξεις, για την κατάσταση στο Κόσοβο και τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
Αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της επιρροής τρίτων κρατών στην περιοχή, με στόχο να διασφαλιστεί η θεσμική διαδικασία για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Επίσης θα εξεταστούν θέματα συνεργασίας των τεσσάρων χωρών στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και των μεταφορών κ.α.
Η σημερινή Τετραμερής Συνάντηση έρχεται ως συνέχεια της Τριμερούς Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, στη Θεσσαλονίκη, τις διμερούς Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Καβάλα και των δύο Τετραμερών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, στη Βάρνα και στο Βελιγράδι, αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα της Τετραμερούς Συνάντησης έχει ως εξής:
16:50-16:55
Αφίξεις των Ηγετών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας, και υποδοχή τους από την Πρωθυπουργό της Ρουμανίας
17:15-18:15
Τετραμερής συνάντηση των Ηγετών
18:20-18:50
Κοινές δηλώσεις των Ηγετών προς τα ΜΜΕ
18:55-19:00
Οικογενειακή φωτογραφία
19:30-21:00
Επίσημο δείπνο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.