- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σαντορινιός: Δεν είναι πατριωτικό να βάζεις μια σημαία και να την παρατάς
Τι είπε για μνημόνιο, Φίλη και απεργία της ΠΝΟ
O υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός άσκησε κριτική στους τρεις νέους που ύψωσαν σημαίες σε βραχονησίδες.
Όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 «το πού μπαίνει μια σημαία είναι ένα σύμβολο που πρέπει να την υπερασπίζεσαι και όχι να το παρατάς και να το βάζεις όπου θέλεις».
«Αν με τις πράξεις σου μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στη σημαία και τη χώρα σου δεν είναι πατριωτική πράξη. Τέτοια ζητήματα και ιδίως σε τέτοιες περιοχές συνιστούν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν πρέπει να παίζουμε όλοι με θέματα εξωτερικής πολιτικής» συμπλήρωσε για το θέμα ο κ. Σαντορινιός.
Επίσης σχολίασε και την κριτική του Νίκου Φίλη για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο την Τρίτη.
Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι «στο Καστελόριζο δεν πήγαμε για να πανηγυρίσουμε αλλά για να εγκαινιάσουμε ένα έργο πνοής για το νησί». Ωστόσο είπε ότι «αξίζει να πανηγυρίσεις γιατί η Ελλάδα θα αποκτήσει βαθμούς ελευθερίας και θα σταματήσουν να υπάρχουν Μνημόνια». Ως παράδειγμα ελευθερίας χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού -αν και στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι «δεν ξέρω αν έχει συμφωνηθεί»- και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που, όπως είπε, «έχει συμφωνηθεί».
«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από το Μνημόνιο» πρόσθεσε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής.
Όσον αφορά, τέλος, την απεργία της ΠΝΟ που συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «δεν έχει αντικείμενο» συμπληρώνοντας ότι «σήμερα θα υπάρξουν συναντήσεις για να βρούμε λύση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.