- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική Τόσκα στον 88χρονο απόστρατο: «Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ»
Πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες αρχές είναι που έχουν το δικαίωμα της νόμιμης βίας
Δριμεία κριτική άσκησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον 88χρονο απόστρατο του Λιμενικού ο οποίος πυροβόλησε κατά των δύο ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα. «Όλοι οι άνθρωποι που σκέφτονται κάπως συνετά σε αυτή τη χώρα καταδικάζουν φυσικά τις εγκληματικές πράξεις αλλά επίσης και τις περιπτώσεις αυτοδικίας» είπε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου από μόνος του απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Εδώ πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες και οι αρμόδιες αρχές είναι που έχουν το δικαίωμα της νόμιμης βίας».
Ο κ. Τόσκας παραλλήλισε υπό μία έννοια το ένοπλο επεισόδιο στη Γλυφάδα με το μακελειό στο Πάρκλαντ της Φλόριντα. «Μακάρι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε τις εγκληματικές πράξεις, δεν πρέπει όμως αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δεν πρέπει να δούμε σκηνές και καταστάσεις που ακόμη και στην αμερικανική κοινωνία καταδικάζονται και βλέπετε τι σάλος έχει προκύψει από διαμαρτυρίες μαθητών στις ΗΠΑ που τόσο διαδεδομένο είναι το δικαίωμα αυτοάμυνας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Real FM.
Κληθείς να σχολιάσει μια δήλωση ακροατή ότι «βαφτίζει» την αυτοάμυνα αυτοδικία, ο κ. Τόσκας απάντησε «καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να βαφτίζουμε αυτοάμυνα την αυτοδικία. Τα όρια είναι δυσδικάκριτα, όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου ξέρω ότι δεν μπορεί τα όρια να μπαίνουν σε χάρακα. Υπάρχουν οι νόμοι και θα πρέπει τους νόμους να τους σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.