- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννη: Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αποτύχει παταγωδώς
Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας
«Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αποτύχει παταγωδώς. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί με πολύ αργούς ρυθμούς, από τις 27 χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από επιχειρήσεις και τις 7 χιλιάδες από ελεύθερους επαγγελματίες, 700 μόνον κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την αίτηση και μόλις 23 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους», αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή σχετική επίκαιρη επερώτηση που κατατέθηκε στον υπουργό Οικονομίας από 26 βουλευτές της ΝΔ.
«Ύστερα από καθυστέρηση 2 ετών και αφού είχε μοιράσει φρούδες ελπίδες για δήθεν σεισάχθεια και κούρεμα δανείων, η κυβέρνηση έφερε τον Απρίλιο του 2017 τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που μόνο εξωδικαστικός δεν είναι. Με τον νόμο αυτόν, υποσχέθηκε ότι θα δώσει οικονομική ανάσα στους Έλληνες επιχειρηματίες που αγωνιούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους", αναφέρει η κ. Μπακογιάννη και επισημαίνει ότι "ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αποτύχει παταγωδώς. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί με πολύ αργούς ρυθμούς, από τις 27 χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από επιχειρήσεις και τις 7 χιλιάδες από ελεύθερους επαγγελματίες, 700 μόνον κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την αίτηση και μόλις 23 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους".
"Επιβεβαιώνεται έτσι στην πράξη ότι πρόκειται για μία χρονοβόρα και αναποτελεσματική διαδικασία", αναφέρει η κ. Μπακογιάννη και κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή από την πρώτη στιγμή απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την υιοθέτηση μιας γρήγορης, αυτοματοποιημένης, ηλεκτρονικής και πραγματικά εξωδικαστικής διαδικασίας που θα διευκόλυνε επιχειρήσεις και επαγγελματίες στη ρύθμιση των χρεών τους.
"Το ισχύον σύστημα δεν επιλύει το πρόβλημα. Αντιθέτως, δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις των οφειλετών με τους πιστωτές τους και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ταλαιπωρημένη αγορά και τις βιώσιμες επιχειρήσεις που χρειάζονται στήριξη. Οι αργοί ρυθμοί, τα διαρκή προσκόμματα και τα αποτρεπτικά κριτήρια που προβλέπονται, αποθαρρύνουν τις επιχειρήσεις από την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Πρόκειται για άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την οικονομία", αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη και υπογραμμίζει: "Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ανίκανη να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις που παλεύουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να σταθούν όρθιες».
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης καλείται να ενημερώσει τη Βουλή τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να επιταχυνθεί η διαδικασία και αν προτίθεται να εισαγάγει διατάξεις, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού και να ωφεληθούν περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.