Πολιτικη & Οικονομια

«Θεμελιώδεις» οι διαφορές Κομισιόν – ΔΝΤ για την Ελλάδα

Για την αναδιάρθρωση του χρέους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42781-90047.JPG

Τις «θεμελιώδεις διαφωνίες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) με την άποψη του ΔΝΤ ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2010, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Σάιμον Ο'Κόνορ, υποστηρίζοντας ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα κινδύνευε με αποσταθεροποίηση το σύνολο της Ευρωζώνης.

«Η έκθεση του ΔΝΤ δεν λαμβάνει υπόψη τη διασύνδεση μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ» δήλωσε ο κ. Ο' Κόνορ, σημειώνοντας ότι η ελληνική κρίση αποτελούσε μια δύσκολη και χωρίς προηγούμενο κατάσταση. Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει και εκείνη μια έκθεση για τη συνεργασία της με τους άλλους δύο εταίρους της (ΔΝΤ, ΕΚΤ) στην τρόικα, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το πότε θα γίνει αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΔΝΤ προχώρησε σε μια αυτοκριτική για λανθασμένους χειρισμούς για την κρίση στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα, αλλά και στην παραδοχή υποεκτιμήσεων για τα προβλήματα που προκάλεσε η λιτότητα στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι χειρισμοί του 2010 ουσιαστικά έδωσαν χρόνο στην Ευρώπη να προετοιμαστεί καλύτερα για να περιορίσει τις επιπτώσεις από την κρίση.

Τ.Σ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ