- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κοντονής δεν απαντούσε στην Κεφαλίδου για το ν/σ κατά της βίας σε βάρος γυναικών
Επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στην βουλευτή της ΔΗΣΥ
Αρνήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου κατά την συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο σχετικό με την βία κατά των γυναικών.
Συγκεκριμένα το περιστατικό ξεκίνησε λόγω των παρατηρήσεων της βουλευτού της ΔΗΣΥ αναφορικά με τις ασάφειες τις οποίες εντόπισε σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
Με έντονα επικριτικό τόνο, ο κ. Κοντονής σχολίασε αναφερόμενος στις επισημάνσεις τόσο της συγκεκριμένης βουλευτού όσο και άλλων: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας παρακαλώ πολύ, όταν συζητάμε για νομοθετικά κείμενα, τα οποία είναι σαφή... Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στο νου μας και να τα λέμε και από του βήματος πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ρύθμιση την οποία εισηγούμαστε».
Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Χαρά Κεφαλίδου: «Κύριε Υπουργέ, αυτό ας είναι ένας προβληματισμός, όταν οι συνάδελφοι επανέρχονται, εάν δεν το κατανοούμε εμείς φανταστείτε τι γίνεται με τον κόσμο που μας ακούει. Δεν μπορούμε να συζητάμε για ισότητα ανδρών και γυναικών και ο κ. Κοντονής να θεωρεί ότι μπορεί να επιπλήττει από καθέδρας τον κάθε έναν από εμάς, ειδικά μια γυναίκα Βουλευτή, όταν του λέει ότι ναι έχει μία διάταξη που δεν την καταλαβαίνει. Δεν κατάλαβα κύριε Κοντονή μας κάνετε μάθημα από καθέδρας;»
Στ.Κοντονής: «Κυρία Κεφαλίδου, την καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά την διάταξη, αλλά θέλετε να κάνετε φτηνή αντιπολίτευση».
Χ.Κ.: «Έχω δικαίωμα σε ερωτήσεις, έχω δικαίωμα να ζητώ νομοθετική ρύθμιση που δεν θα αφήνει ασάφειες».
Στ.Κ.: «Η διάταξη είναι απολύτως σαφής, αλλά εσείς θέλετε να κάνετε φτηνή αντιπολίτευση σε κάτι που είναι σαφές. Να διαβάζετε καλύτερα».
Χ.Κ.: «Δεν θα σας επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς, γιατί ποιος είναι φτηνός ή όχι είναι στην κρίση του κόσμου που παρακολουθεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.