- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νίκος Φίλης για τους «νονούς» του ποδοσφαίρου
«Ο χώρος του ποδοσφαίρου πρέπει να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τις "μαφίες" που χρόνια τώρα τον λυμαίνονται»
Θέση για τον σάλο που έχει προκληθεί με τον Ιβάν Σαββίδη πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο 105.5».
«Χρειαζόμαστε τολμηρά βήματα, όπως, για παράδειγμα, να εξεταστεί η θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιοκτησίας ΜΜΕ και ιδιοκτησίας αθλητικών ομάδων. Η διαπλοκή αυτή αποτελεί μια από τις χειρότερες εκδοχές, καθώς επεκτείνεται και σε επιχειρηματικές πιέσεις ή και εκβιασμούς, καθώς και στη συγκρότηση πελατειακών δικτύων».
Ο Ν. Φίλης χαρακτήρισε μεν άμεση αντίδραση και υπεύθυνη στάση τις ανακοινώσεις για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά στη συνέχεια άσκησε κριτική.
«Επειδή υπήρξαν και στο παρελθόν αντίστοιχα περιστατικά βίας, τραμπουκισμών και διασυρμού των θεσμών στον χώρο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί η αντιμετώπιση να θυμίζει "μια από τα ίδια"» υποστηρίζει και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να τιμωρούνται όλοι λόγω Σαββίδη.
Όπως αναφέρει: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως άμεση απάντηση η διακοπή του πρωταθλήματος, που μοιάζει να κατανέμει αδιακρίτως την ευθύνη σε όλες τις ομάδες, και φοβάμαι μήπως δημιουργηθούν συνθήκες διάλυσης, μέσα από τις οποίες, τελικώς, να υπάρξει συμψηφισμός ευθυνών και ατιμωρησία και έτσι να διασωθούν οι "νονοί" του ποδοσφαίρου, σε βάρος βέβαια του αθλητισμού».
Ο πρώην υπουργός ζητά η εφαρμογή του νόμου να είναι erga omnes, σημειώνοντας ότι αυτό δεν συνέβη στην Τούμπα.
«Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισήλθε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο και αντί να συλληφθεί από την αστυνομία, αφέθηκε να προκαλεί και να απειλεί» αναφέρει ο Ν. Φίλης και συνεχίζει: «Η κοινή γνώμη, φίλαθλη ή μη, δεν ανέχεται πια προέδρους ΠΑΕ και παράγοντες του αθλητισμού σε ρόλο "πιστολέρο" ή σερίφη, σε ρόλο αρχηγού οπαδικών στρατών ή σε ρόλο επίδοξου ιδιοκτήτη ολόκληρων πόλεων της χώρας. Ο χώρος του ποδοσφαίρου πρέπει να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τις "μαφίες" που χρόνια τώρα τον λυμαίνονται».
Απευθυνόμενος προφανώς στον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη και όλους εκείνους που εκ των αρμοδιοτήτων τους εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ο κ. Φίλης ζητά:
- Αυστηρό έλεγχο του διακινούμενου μαύρου χρήματος
- Διάλυση των οπαδικών στρατών
- Απομάκρυνση από το ποδόσφαιρο των εμπλεκομένων σε παράνομους στοιχηματισμούς ή άλλες εγκληματικές δράσεις, όπως το λαθρεμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών
- Θέσπιση των πιο αυστηρών κανόνων σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για το χτύπημα της βίας
- Εξουδετέρωση της διαπλοκής ποδοσφαιρικών παραγόντων και πολιτικού συστήματος
- Το ταχύτερο δυνατό σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να επιληφθεί του θέματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αρχές και αξίες», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Aμφισβήτησε τη θεωρία των «διαχρονικών παθογενειών» και κατήγγειλε συγκεκριμένες ευθύνες μελών της Νέας Δημοκρατίας
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το Fuel Pass
Πώς σχολίασε τη στάση Σαμαρά, Τσίπρα και Τουρκίας για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή
Ποιες αγορές καυσίμων καλύπτει, μέχρι πότε η προθεσμία για την καταχώριση στοιχείων και την κατάθεση των παραστατικών αγοράς
«Η διεύρυνση είναι δύσκολη πολιτική διαδικασία» επισημαίνει η πρώην υπουργός
«Η καταστροφολογία δεν βοηθά κανέναν και σίγουρα δεν βοηθά ένα τόσο σημαντικό έργο για την Αθήνα»
Η εξεταστική επιτροπή συνεδρίασε 49 φορές και εξέτασε 76 μάρτυρες
H αντιπαράθεση αφορούσε την εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Άμυνας μιλά για ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν και πρόοδο στις συζητήσεις για την παράταση της συμφωνίας
Με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Η ΝΔ προηγείται με 25,1% και διαφορά 14,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Πτώση θετικής στάσης για νέα κόμματα
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης – Χαμηλή απήχηση για τα νέα κόμματα Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Μέτρα στήριξης στο τραπέζι, με πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση
Η αιχμηρή ανάρτηση του Γιάννη Μεϊμάρογλου
«Κάνουμε το καθήκον μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός
Τι συζητήθηκε στην τριμερή με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Εμανουέλ Μακρόν και του Νίκου Χριστοδουλίδη
Ηρωισμός, ιστορία και πολιτισμός σε 14 νέα συλλεκτικά και αναμνηστικά νομίσματα
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνας Μιχαηλίδου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.