- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες
«Τα έξοδα προς τρίτους, του ΟΑΣΑ, αυξήθηκαν από 33 μέχρι 91%» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης
Φραστική επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξαπέλυσε η ΝΔ.
Σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως τη διετία ΄15-΄16 τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών μειώθηκαν κατά 21%, η επιδότηση προς τις συγκοινωνίες, που πληρώνουν οι πολίτες με τους φόρους τους, αυξήθηκε την ίδια περίοδο κατά 18% και τα δρομολόγια, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που κυκλοφορούν, έχουν περιοριστεί δραματικά.
«Την ίδια στιγμή που περιορίζεται το κοινωνικό έργο των συγκοινωνιών στην Αθήνα και δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες, η κυβέρνηση έχει βρει λεφτά για να βάλει μέσα σε έναν χρόνο 400 υπαλλήλους στην εταιρεία συντήρησης του ΟΣΕ» είπε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως τα έξοδα προς τρίτους, του ΟΑΣΑ, αυξήθηκαν από 33 μέχρι 91%.
Είπε: «Έχουμε μια κυβέρνηση που ενώ περηφανεύεται για το κοινωνικό της πρόσωπο, μειώνει το κοινωνικό έργο των αστικών συγκοινωνιών και την ίδια στιγμή κάνει κουβαρνταλίκια και χαριστικές πράξεις προς τρίτους κομματικούς της πελάτες προφανώς. Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Σημείωσε, δε, πως οι επίσημες λογιστικές καταστάσεις του ΟΑΣΑ είναι ενδεικτικές. Όπως είπε, υπάρχει μείωση των εξόδων για το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, την ύδρευση, για επισκευές, συντηρήσεις και αποδοχές προσωπικού, μείωση των παραγωγικών δαπανών των αστικών συγκοινωνιών με αποτέλεσμα την πτώση του επιπέδου των συγκοινωνιών. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα έξοδα για επισκευές και συντηρήσεις, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως υπάρχει μείωση 23%.
Ο αρμόδιος τομεάρχης, Κώστας Καραμανλής, από την πλευρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πιστεύει σε μια πολιτική την οποία χαρακτήρισε ως «μπείτε όλοι δήθεν τζάμπα και ας ρημάξουν οι συγκοινωνίες και ας πληρώσει πανάκριβα μετά, ο ελληνικός λαός το κόστος», σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία «πιστεύει πως θα πρέπει να προστατεύονται μερικές κοινωνικές ομάδες, οι οποίες όμως θα πρέπει να το δικαιούνται».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.