- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
7.000 αιτήσεις για 69 θέσεις γενικών γραμματέων στη Δημόσια Διοίκηση
Δυσαρεστημένοι οι θεσμοί με τις καθυστερήσεις της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη
Δυσαρεστημένοι οι εκπρόσωποι των θεσμών με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο ζήτησε παράταση δύο μηνών, μέχρι το τέλος Μαΐου, για τις τοποθετήσεις των γενικών διευθυντών.
Η καθυστέρηση καταγράφεται κυρίως στις τοποθετήσεις των γενικών διευθυντών και κατά δεύτερο λόγο στις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι πιθανότατα θα δώσουν το πράσινο φως για μικρή επιμήκυνση των χρονοδιαγραμμάτων στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, οι τοποθετήσεις καθυστερούν λόγω του όγκου των αιτήσεων, ο οποίος είναι αντιστρόφως ανάλογος των ανθρώπων που τις χειρίζονται. «Το θέμα είναι ότι τη διαδικασία τη διαχειρίζονται λίγοι άνθρωποι. ΑΣΕΠ, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε φορέα».
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη για 69 θέσεις γενικών γραμματέων έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις και για 69 θέσεις γενικών διευθυντών 3.000 αιτήσεις.
Πάντως, για το θέμα των γενικών γραμματέων δεν ζητήθηκε παράταση καθώς εκτιμάται ότι τελικώς θα επιτευχθεί η τοποθέτησή τους μέχρι τον Ιούνιο.
Καθυστερήσεις καταγράφονται και στο θέμα της κινητικότητας. Όπως εξήγησε η κ. Γεροβασίλη, οι καθυστερήσεις εντοπίζονται στις υπηρεσίες προέλευσης οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θέλουν να «κρατήσουν» τους υπό μετάταξη υπαλλήλους. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα εξετάζεται η κατάρτιση νομοθετικής παρέμβασης που θα θέτει συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.
Ως προς τον πρώτο κύκλο της κινητικότητας που αφορά το 2017, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις εντός του Μαρτίου. «Με κυνήγι θα βγει ο χρόνος για την κινητικότητα. Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το 2018, οι τοποθετήσεις του οποίου αναμένεται να γίνουν τον Μάιο. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, φαίνεται ότι το 2018 θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στην κινητικότητα, καθώς ψηφιακά οργανογράμματα έχουν αρχίσει και παραδίδουν κάποιοι δήμοι και περιφέρειες.
Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στη συνάντηση της κ. Γεροβασίλη με τους θεσμούς δεν απασχόλησε το ζήτημα του αριθμού των συμβασιούχων και του μόνιμου προσωπικού, καθώς από τα στοιχεία που χορηγήθηκαν στα τεχνικά κλιμάκια διαπιστώθηκε η τήρηση των συμφωνηθέντων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοδος παραβατικότητας στο 29,7%, πρωταγωνιστούν συνεργεία και μεταφορές το 2025
Προειδοποίηση για ενέργεια και πληθωρισμό - Αν συνεχιστεί η κρίση στα Στενά του Ορμούζ
Η κρίση των θεσμών στις σύγχρονες δημοκρατίες, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό που έγινε στη χώρα το 2015», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης
Η αντιπολίτευση υπερψήφισε όλες τις άρσεις ασυλίας
«Θα είμαι εκεί έτσι κι αλλιώς», δηλώνει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
«Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν επιτρέπουν παρεκκλίσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Τρία στοχευμένα μέτρα για ιδιωτικά χρέη ενεργοποιεί η κυβέρνηση με στόχο την ανακούφηση των οφειλετών
«Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Σοβαρές ζημιές στο «EPAMINONDAS» – Διαψεύδει η Αθήνα τις ιρανικές αναφορές περί κατάσχεσης
«Κι όμως η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί να αφήσει πίσω της τον κακό της εαυτό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή
Σφοδρή κριτική για καθυστερημένα μέτρα - Επιδοματική πολιτική αντί ουσιαστικών λύσεων
«Η Ελλάδα αλλάζει - Από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
«Δεν υπήρξε κανένα αδίκημα το οποίο τέλεσα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
«Οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ παραμένουν στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», τόνισε ο Υπουργός
«Εάν ο λαός θέλει να φύγει η ΝΔ, επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ»
Το σχόλιο για τις ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.