- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Όλα έτοιμα για το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Τσίπρας, Μητσοτάκης και 400 και πλέον ομιλητές στο τετραήμερο διεθνούς εμβέλειας συνέδριο
Αύριο Τρίτη ανοίγει η αυλαία του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και οι διοργανωτές κάνουν λόγο για ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, με περισσότερους από 400 ομιλητές από όλο τον κόσμο και περίπου 60 καίρια θέματα να αναλύονται διεξοδικά, με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας, της περιοχής μας, και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.
Το τετραήμερο διεθνούς εμβέλειας συνέδριο που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, περιλαμβάνει φέτος εντυπωσιακό κατάλογο συμμετεχόντων -- περισσότερους από 1000 – μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες από την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, την Πολιτική, την Ακαδημία και εκπροσώπους από την διπλωματική και δημοσιογραφική κοινότητα. Την 2α Μαρτίου θα απευθύνει ομιλία στους συνέδρους ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Το παρών θα δώσουν επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πλήθος εκπροσώπων του εγχώριου πολιτικού στερεώματος, στελέχη της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αλλά ακαδημαϊκοί από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή. Στις ενότητες θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από τα εγκυρότερα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, αλλά και περισσότερες από 12 δεξαμενές σκέψεις (think tanks) από Η.Π.Α., Ευρώπη, Ρωσία και Κίνα.
Στο Οικονομικό Φόρουμ θα συζητηθούν καίρια ζητήματα του καιρού μας. Από τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έως τα μεταρρυθμιστικά διλήμματα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θέματα ενέργειας, διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, το στοίχημα των νέων τεχνολογιών, αλλά και θέματα τουρισμού και εξωστρέφειας επιχειρήσεων.
Για το λόγο αυτό, πέραν όμως των προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, καθώς και τους ανθρώπους του πνεύματος, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στηρίζει εμπράκτως και μία σειρά από επιχειρηματίες, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Τα υψηλόβαθμα στελέχη από τις αντίστοιχες εταιρείες θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να αρθούν οι όποιες αγκυλώσεις, εμποδίζουν τις επενδύσεις στην χώρα μας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.