- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Novartis: Προανακριτική και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα (εικόνες)
Πώς ψήφισαν τα κόμματα της Βουλής και ενστάσεις για τη χρονική διάρκεια της επιτροπής
Την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών συγκέντρωσε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τα οποία αναφέρονταν στην πρόταση.
Η Προανακριτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από την ΝΔ και ένας από κάθε ένα από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης). Η Επιτροπή θα έχει χρονική διάρκεια ενός μηνός.
Η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν και ζήτησαν τουλάχιστον 3 μήνες.
Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία, η οποία διήρκησε 21 ώρες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε ότι κατόπιν των αποτελεσμάτων της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας γίνεται δεκτή η πρόταση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διότι συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών που προβλέπεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 155 του Κανονισμού της Βουλής για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και για τους οκτώ πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Κουτρουμάνη.
Συνολικά ψήφισαν 218 βουλευτές.
Η ΝΔ είπε «ναι» στην προανακριτική αλλά απείχε από την ψηφοφορία, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ψήφισαν «ναι» αλλά με άκυρα ψηφοδέλτια.
Στην κάλπη, για τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ψήφισαν 218 βουλευτές, 27 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 3 βουλευτές, παρών ψήφισαν 6 βουλευτές.
Στην κάλπη για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, ψήφισαν 218 βουλευτές και 28 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 170 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 8 βουλευτές, παρών ψήφισαν 12 βουλευτές.
Στην κάλπη για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ψήφισαν 218 βουλευτές, 28 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 2 βουλευτές, παρών ψήφισαν 6 βουλευτές.
Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ψήφισαν 217 βουλευτές, 26 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 185 βουλευτές και 6 βουλευτές ψήφισαν παρών.
Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ψήφισαν 218 βουλευτές, 26 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 188 βουλευτές και παρών ψήφισαν 4 βουλευτές.
Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο ψήφισαν 217 βουλευτές, 27 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 186 βουλευτές, παρών ψήφισαν 4 βουλευτές.
Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο ψήφισαν 218 βουλευτές και βρέθηκαν 28 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 180 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν δύο βουλευτές, παρών ψήφισαν 8 βουλευτές.
Στην κάλπη, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ψήφισαν 218 βουλευτές και βρέθηκαν άκυρα 26 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 159 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 17 βουλευτές και παρών ψήφισαν 16 βουλευτές.
Στην κάλπη, για τον πρώην υπουργό Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη ψήφισαν 218 βουλευτές, βρέθηκαν 26 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 186 βουλευτές, παρών ψήφισαν 6 βουλευτές.
Στην κάλπη για τον πρώην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, ψήφισαν 217 βουλευτές, 25 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 180 βουλευτές, κατά ένας και παρών ψήφισαν 11 βουλευτές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Καταδικάστηκαν και οι Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος και Κορομηλάς
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και ποιοι τελευταίοι αυτήν την εβδομάδα
«Τα Προσφυγικά δεν θα γίνουν real estate. Δεν θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Πώς μπορείτε να «κλειδώσετε» μεγαλύτερο voucher
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Ερωτήματα για έργο προσβασιμότητας ΑμεΑ κόστους 277.000 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.