- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Μουζάλας: Η απόφαση για τους «8» θα είναι της Δικαιοσύνης
Διαψεύδει παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών
«Η απόφαση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς κάποτε θα βγει και όποια και αν είναι, αρέσει ή όχι, θα είναι απόφαση της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Η επιστροφή στη Τουρκία των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο αποκλείστηκε μέσα από νόμιμες νομικές διαδικασίες οριστικά. Καμία παρέμβαση δεν υπήρξε» σημείωσε ο κ. Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.
Ο κ. Παναγούλης έκανε λόγο για επαίσχυντη και επικίνδυνη ενέργεια του κ. Μουζάλα να προχωρήσει σε ακύρωση του ασύλου του Τούρκου αξιωματικού Σουλεϊμάν Νακσίν. «Γιατί κάνατε προσφυγή και ακυρώσατε την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου; Ποιοι σας το επέβαλαν;», ρώτησε.
«Εγώ υπέγραψα την κυβερνητική απόφαση. Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία παρέμβαση. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για όλους και αυτό κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματος δεν είναι παρέμβαση», απάντησε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε: «Θα ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία και θα παρθεί η απόφαση, που μπορεί να μην είναι ίδια για όλους. Η κυβέρνηση, χωρίς παρεμβάσεις, ενδιαφέρεται να κριθεί σε όλο το νομικό βάθος αυτή η υπόθεση, γιατί η Τουρκία είναι γείτονα χώρα με συγκεκριμένα προβλήματα, όμως, είμαστε μαζί σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς».
Ο κ. Παναγούλης επέμεινε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους συγκεκριμένους αξιωματικούς, οι οποίοι, όπως είπε, διωκόμενοι κατέφυγαν στη χώρα μας γιατί ήταν αντίθετοι με το καθεστώς που υπάρχει στη Τουρκία.
«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι στην Ελλάδα λειτουργεί το κράτος δικαίου. Έτσι λειτουργεί στη χώρα μας, εφαρμόζονται οι νόμοι και οποιαδήποτε παρέμβαση αποτελεί παραβίαση του κράτους δικαίου» υπογράμμισε ο υπουργός και κατέληξε: «Καλύτερα να αφήσουμε το θέμα στη Δικαιοσύνη εσύ και εγώ, παρά μέσα στο Κοινοβούλιο να δώσουμε την προσωπική μας άποψη. Αφήστε τους δικαστές να κρίνουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.