- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποτάμι για την υπόθεση Novartis: «Βουλή δικαιοσύνης και όχι αρένα»
«Η κοινωνία δεν θέλει πολιτικές κοκορομαχίες. Θέλει έρευνα σε βάθος και πειστικές απαντήσεις»
Για άλλη μια φορά οι πολίτες βλέπουν ένα σοβαρό σκάνδαλο να γίνεται κλωτσοσκούφι ανάμεσα σε υπουργούς, κομματικούς παράγοντες, «πρόθυμους» αναλυτές και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους. Την αρχή έκανε η κυβέρνηση διαρρέοντας επιλεκτικά ονόματα και κατηγορίες για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Και σήμερα - που η δικογραφία είναι στη Βουλή - αντί να σιωπήσουν, συνεχίζουν να κομπορρημονούν και να προκαλούν.
Όμως η κοινωνία δεν θέλει πολιτικές κοκορομαχίες. Θέλει έρευνα σε βάθος και πειστικές απαντήσεις. Τα στοιχεία της δικογραφίας - με βάση και την έρευνα του FBI - δείχνουν ότι η πολυεθνική εταιρεία διατηρούσε έναν μεγάλο μηχανισμό προώθησης των συμφερόντων της, μέσω του χρηματισμού κρατικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων και ιατρικού προσωπικού.
Η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος οφείλουν, λοιπόν, να διαχειριστούν το σύνολο της δικογραφίας με υπευθυνότητα και σεβασμό στις θεσμικές κοινοβουλευτικές και δικαστικές διαδικασίες. Το Ποτάμι θα εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε η Βουλή να μη μετατραπεί σε ρωμαϊκή αρένα, αλλά να υπερασπιστεί την αλήθεια και την δικαιοσύνη.
Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης οφείλουν να συνεχίσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους - τόσο για τα μη πολιτικά πρόσωπα όσο και για τα πολιτικά - αν προκύψει ότι υπάρχουν ευθύνες, με την ανεξαρτησία που επιβάλλει το Σύνταγμα και η διάκριση των εξουσιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.