- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Βενιζέλος για Novartis: Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα ο φάκελος
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής με αιχμές για «βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου»
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση απέστειλε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση και τη δικογραφία της Novartis, η οποία διαβιβάστηκε ήδη στο Κοινοβούλιο από την εισαγγελία. Η επιστολή κάνει λόγο για «βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση Novartis».
Αναλυτικά η επιστολή Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Βουλής:
«Κύριε Πρόεδρε,
παρακολουθώ από εχθές να εξελίσσεται μια βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση Novartis.
Επίσκεψη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Εισαγγελέα του ΑΠ προκειμένου να ενημερωθεί για την επικείμενη διαβίβαση της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται κραυγαλέα η αρχή της διάκρισης των εξουσιών!
Ενημέρωση του απολύτως αναρμόδιου Πρωθυπουργού επί του περιεχομένου του φακέλου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιος μόνο για την άμεση διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή χωρίς μελέτη και αξιολόγηση και από τον απολύτως αναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό που δεν μπορούσε να έχει καν επαφή με τη δικογραφία !
Βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή με εντολή του Πρωθυπουργού ενώ η διαβίβαση γίνεται αυτομάτως κατ´ επιταγή του Συντάγματος και χωρίς καμία ποινική αξιολόγηση.
«Άτυπη» ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση κατά παράβαση της αρχής της μυστικότητας της προδικασίας.
Επιπλέον έχει προηγηθεί επί μήνες ορυμαγδός σχολίων, υπαινιγμών, πολιτικών απειλών προκειμένου να δημιουργηθεί η επικοινωνιακά αναγκαία ατμόσφαιρα.
Το παράλληλο χρονοδιάγραμμα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και «εντυπωσιακών» δικονομικών ενεργειών νομίζω ότι εξηγεί πολλά πράγματα.
Μετά από όλα αυτά έχουν πλέον καταπέσει όλες οι θεσμικές εγγυήσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι αστείο η Βουλή, επιμένοντας στην τυπική εφαρμογή διατάξεων που ήδη ευτελίστηκαν, να ανεχθεί επιλεκτικές διαρροές, φήμες και μύθους.
Επειδή προσωπικά το ζήτημα με αφορά μόνο από την πλευρά των θεσμών και της καταδίωξης των συκοφαντών και εκείνων που τους υπέθαλψαν πολιτικά και δικονομικά, ζήτω από εσάς και τη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή.
Μόνη εγγύηση είναι η απόλυτη διαφάνεια και η δημοσιότητα των διαδικασιών. Χωρίς μυστικοπάθειες και κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που προστατεύονται από την βάσανο της δημόσιας εξέτασης. Παρακαλώ να ενημερώσετε για την επιστολή μου αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων και την Ολομέλεια.
Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Βενιζέλος»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.