- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα επανακάμπτει στον τομέα του διαστήματος
Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο συνέδριο Data Space 2018
«Η Ελλάδα επανακάμπτει στον τομέα του διαστήματος, ποντάροντας στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της για την ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, ειδικά σε τομείς που κατέχει στρατηγικά πλεονεκτήματα, όπως η ναυτιλία και τα logistics» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην τοποθέτησή του σε συνέδριο με θέματα διαστημικής πολιτικής το οποίο διεξήχθη σήμερα στη Σκωτία.
Στο συνέδριο με τίτλο «Data Space 2018» και στη θεματική ενότητα με τίτλο: «Μία παγκόσμια προοπτική του μέλλοντος - Αναδυόμενα διαστημικά έθνη από όλο τον κόσμο συζητούν πώς τοποθετούνται στην παγκόσμια διαστημική αρένα», ο υπουργός ανέφερε ότι:
«Η Ελλάδα επανακάμπτει στο χώρο (σ.σ.: του Διαστήματος), ενώ ανακάμπτει σταθερά από την κρίση. Η χώρα ποντάρει στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της για την ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, ειδικά σε τομείς που κατέχει στρατηγικά πλεονεκτήματα, όπως η ναυτιλία και τα logistics».
«Στη χώρα διαθέτουμε μια ζωηρή επιχειρηματική κοινότητα που παράγει διαστημικές εφαρμογές και προϊόντα, μέρος των οποίων εξάγει, αποκομίζοντας έσοδα -μόνο για την περυσινή χρονιά- 150 εκατ. ευρώ».
«Διαθέτουμε, επίσης, πόρους στο Διάστημα, σε τροχιές και ραδιοσυχνότητες, η εμπορική εκμετάλλευση των οποίων αποφέρει σημαντικά έσοδα για τη χώρα».
«Πλέον, εφαρμόζουμε μια Ενιαία Εθνική Διαστημική Στρατηγική. Μεταξύ άλλων, ψηφίσαμε νόμο για τη ρύθμιση των διαστημικών δραστηριοτήτων, ιδρύσαμε τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, υπογράψαμε Μνημόνια Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος για τη δημιουργία κέντρου νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του Διαστήματος (ESA BIC), όπως και με τη γερμανική εταιρεία OHB για την ίδρυση μονάδας στην Ελλάδα για την παραγωγή δορυφόρων».
«Θεωρούμε πως ο τομέας του Διαστήματος λειτουργεί σαν πυλώνας, ο οποίος στηρίζει το σύνολο της οικονομίας, διατρέχοντάς την οριζόντια. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται οι εφαρμογές του Διαστήματος τόσο η οικονομία μιας χώρας γίνεται παραγωγική».
«Ο τομέας του Διαστήματος προσφέρει άπειρες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών».
Στο πάνελ της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, εκτός από τον Νίκο Παππά, συμμετείχαν ακόμα ο υπουργός της Σκωτίας για τις Επιχειρήσεις, την Καινοτομία και την Ενέργεια, Πόλ Γουίλχαουζ, ο Επικεφαλής του Διαστημικού Προγράμματος της Πορτογαλίας, Μάριο Αμαράλ και το Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του οργανισμού Space Resources του Λουξεμβούργου, Τζόρτζ Σμίτ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.