- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γραμματικάκης για σκοπιανό: «Για τη δική μας την ψυχή μπορεί να μην τελειώσει ποτέ, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς»
«Ελπίζω αυτή τη φορά, ο συμβιβασμός να είναι σοβαρός και ευθύς...»
Την ελπίδα να βρεθεί αυτή τη φορά μια σοβαρή συμβιβαστική λύση στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την ονοματολογική διαφορά Ελλάδας και ΠΓΔΜ εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης σε συνέντευξή του στο Kozani.tv.
«Είναι καιρός να τελειώσει αυτό το κεφάλαιο. Για τη δική μας την ψυχή μπορεί να μην τελειώσει ποτέ, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς. Ελπίζω αυτή τη φορά, ο συμβιβασμός να είναι σοβαρός και ευθύς ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια καινούργια σελίδα με αυτόν τον παράδοξο γείτονα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι απαραίτητο να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να αποφευχθεί ο ακραίος φανατισμός.
Σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού μίλησε για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης σημειώνοντας ότι, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες της, η Ευρωπαϊκή Ένωση «παραμένει μια όαση μέσα σε ένα πολύ ταραγμένο κόσμο». Μάλιστα υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο σε αυτή τη χρονική συγκυρία «αυτή η όαση να επιβιώσει καθώς υπερασπίζεται όσο μπορεί τις δημοκρατικές αξίες και προσπαθεί να φέρει κοντά τα ευρωπαϊκά κράτη, μακριά από πολέμους και φανατισμούς».
Ο κ. Γραμματικάκης αναφέρθηκε και στη νεανική ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και το φαινόμενο του brain drain. Χαρακτήρισε απαραίτητο, «να ζητήσουν οι παλιότεροι μια μεγάλη συγγνώμη» στους νέους της χώρας, κάτι που «δεν κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες». Ως προς το πώς μπορεί να αντιστραφεί η μαζική έξοδος νέων επιστημόνων ανέφερε ότι πρέπει «η Ελλάδα να βρει ξανά το βηματισμό της και να εξασφαλίσουμε ότι σε κάποια χρόνια αυτοί οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν». Όπως σημείωσε, η εμπειρία και η γνώση τους θα είναι πολύτιμη για την πορεία της χώρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Το προφίλ των δικαιούχων - Η διάρκεια της άδειας ανά κατηγορία
Μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, με σκληρή κριτική σε κυβέρνηση για ενέργεια, θεσμούς και υποκλοπές
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.