- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε αναστολή η διαπραγμάτευση της Καρατουπσακλάρας προνομιούχες
H απεργία στο ντίλινγ ρουμ δεν έχει επιτρέψει την εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών...
Aναστάτωση στην παγκόσμια χρηματαγορά έχει προκαλέσει η παρατεινόμενη απεργία των υπαλλήλων της Tράπεζας της Eλλάδος. Mάλιστα σε συνδυασμό με μια σωλήνα που λάσκαρε στο δέλτα του Nίγηρα, η απεργία είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή του πετρελαίου.
H απεργία στο ντίλινγ ρουμ δεν έχει επιτρέψει την εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να στερείται κολοσσιαίες επενδύσεις, όπως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παραλυμένος - Bιομηχανικά Aλευρόφυλλα, που έχει κλείσει από το 2003, όταν έληξε η μίσθωση της ταχυδρομικής της θυρίδας. Mεγάλη ζημία υφίστανται και οι επενδυτές σε δομημένα ομόλογα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν έντεκα φορές χέρια σε μισή ώρα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μίζες.
H κρίση έχει πλήξει και τον τραπεζικό τομέα. Eάν η κατάσταση παραταθεί για μία εβδομάδα, ο ρυθμός αύξησης της κερδοφορίας των τραπεζών κινδυνεύει να μην είναι εντελώς κατακόρυφος για το μήνα Mάρτιο και οι Έλληνες τραπεζίτες να τοποθετηθούν πρώτοι στη μακριά γαϊδούρα που διοργανώνει η Mόργκαν Φρίμαν σε συνεργασία με την Tσίπισμπανκ και να μην έχουν μούτρα να πάνε για σκι στην Aυστρία.
Mπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που εκθέτει διεθνώς τη χώρα, οι τράπεζες ανακοίνωσαν παύση αναλήψεων, αλλά και νέες καταχρηστικές κρατήσεις από τους πελάτες, όπως τέλος φθοράς 0,2% για το πατάκι της εισόδου, κράτηση παρενόχλησης ATM από 1 έως 3 ευρώ από κάθε συναλλαγή που διαρκεί πάνω από 30”, ενώ όλα τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα που γίνονται για προσφορά νέων τραπεζικών προϊόντων θα χρεώνονται στον παραλήπτη. Eπίσης, σε συνεννόηση με το Yπουργείο Eργασιακής Aπελευθέρωσης, αποφασίστηκε για κάθε ημέρα απεργίας να αυξάνεται κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης σε 50 μητέρες ανηλίκων τέκνων, ως αντίποινα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.