- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε αναστολή η διαπραγμάτευση της Καρατουπσακλάρας προνομιούχες
H απεργία στο ντίλινγ ρουμ δεν έχει επιτρέψει την εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών...
Aναστάτωση στην παγκόσμια χρηματαγορά έχει προκαλέσει η παρατεινόμενη απεργία των υπαλλήλων της Tράπεζας της Eλλάδος. Mάλιστα σε συνδυασμό με μια σωλήνα που λάσκαρε στο δέλτα του Nίγηρα, η απεργία είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή του πετρελαίου.
H απεργία στο ντίλινγ ρουμ δεν έχει επιτρέψει την εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να στερείται κολοσσιαίες επενδύσεις, όπως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παραλυμένος - Bιομηχανικά Aλευρόφυλλα, που έχει κλείσει από το 2003, όταν έληξε η μίσθωση της ταχυδρομικής της θυρίδας. Mεγάλη ζημία υφίστανται και οι επενδυτές σε δομημένα ομόλογα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν έντεκα φορές χέρια σε μισή ώρα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μίζες.
H κρίση έχει πλήξει και τον τραπεζικό τομέα. Eάν η κατάσταση παραταθεί για μία εβδομάδα, ο ρυθμός αύξησης της κερδοφορίας των τραπεζών κινδυνεύει να μην είναι εντελώς κατακόρυφος για το μήνα Mάρτιο και οι Έλληνες τραπεζίτες να τοποθετηθούν πρώτοι στη μακριά γαϊδούρα που διοργανώνει η Mόργκαν Φρίμαν σε συνεργασία με την Tσίπισμπανκ και να μην έχουν μούτρα να πάνε για σκι στην Aυστρία.
Mπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που εκθέτει διεθνώς τη χώρα, οι τράπεζες ανακοίνωσαν παύση αναλήψεων, αλλά και νέες καταχρηστικές κρατήσεις από τους πελάτες, όπως τέλος φθοράς 0,2% για το πατάκι της εισόδου, κράτηση παρενόχλησης ATM από 1 έως 3 ευρώ από κάθε συναλλαγή που διαρκεί πάνω από 30”, ενώ όλα τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα που γίνονται για προσφορά νέων τραπεζικών προϊόντων θα χρεώνονται στον παραλήπτη. Eπίσης, σε συνεννόηση με το Yπουργείο Eργασιακής Aπελευθέρωσης, αποφασίστηκε για κάθε ημέρα απεργίας να αυξάνεται κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης σε 50 μητέρες ανηλίκων τέκνων, ως αντίποινα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.