- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χειμωνάς για συλλαλητήριο: Προτιμώ να με κυβερνά ο Τσίπρας παρά κάποιος απόστρατος φασίστας
«Αν κάποιοι θέλουν να βυθίσουν τη χώρα στον σκοταδισμό, τον εθνικισμό και την στρατοκαυλίαση θα με βρουν απέναντι»
Ο Θανάσης Χειμωνάς απαντά σε όλους αυτούς που γιουχάισαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό τους γονείς του οι οποίοι τη δεκαετία του 1990 είχαν υπογράψει μαζί με άλλους διανοούμενους εποχής ένα κείμενο όπου στηλίτευαν την εξωφρενική αυτή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να καταδικάσει με δίκη-εξπρές και χωρίς αναστολή μέλη ακροαριστερών οργανώσεων για τις αφίσες περί «σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».
Μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο, ο γνωστός συγγραφέας σχολιάζει στο Facebook πως «αν κάποιοι θέλουν να βυθίσουν τη χώρα στον σκοταδισμό, τον εθνικισμό και την στρατοκαυλίαση θα με βρουν απέναντι. Στην τελική, ναι, προτιμώ να με κυβερνά ο Τσίπρας παρά κάποιος απόστρατος φασίστας. Χαίρετε».
Αναλυτικά το σχόλιό του στο Facebook:
«Όπως ξέρετε, είναι αρχή μου να μην αναφέρομαι ποτέ στους γονείς μου εδώ μέσα. Σήμερα ωστόσο νιώθω πως πρέπει να κάνω μια εξαίρεση. Την εποχή λοιπόν που τα συλλαλητήρια για "Την Μακεδονία μας" ήταν στο φόρτε τους ορισμένα νεαρά μέλη μιας ακροαριστερής οργάνωσης είχαν κολλήσει κάτι αφίσες που έγραφαν: "Να αναγνωριστεί εδώ και τώρα η σλαβομακεδονική μειονότητα της Ελλάδας" ή κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι αυτοί συνελήφθησαν, δικάστηκαν σε δίκες εξπρές (άγνωστο με ποια ακριβώς κατηγορία) και έφαγαν αρκετούς μήνες φυλακή ΧΩΡΙΣ αναστολή. Τότε οι γονείς μου, παρά το γεγονός ότι δεν υιοθετούσαν τα περί σλαβομακεδόνων, υπέγραψαν μαζί με άλλους αξιόλογους διανοουμένους της εποχής ένα κείμενο όπου στηλίτευαν την εξωφρενική αυτή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Στο συλλαλητήριο που ακολούθησε κάποιος ομιλητής διάβασε ένα-ένα τα ονόματα όσων είχαν υπογράψει με τον αγανακτισμένο όχλο χιλιάδων από κάτω να τα στολίζει με έναν καταιγισμό από μπινελίκια.
»Έχω μεγαλώσει με κάποιες αρχές. Με συγκεκριμένες ιδέες και οράματα. Και δεν σκοπεύω να τα ξεπουλήσω όλα μόνο με τη λογική "Εντάξει μωρέ, ας πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε". Αν κάποιοι θέλουν να βυθίσουν τη χώρα στον σκοταδισμό, τον εθνικισμό και την στρατοκαυλίαση θα με βρουν απέναντι. Στην τελική, ναι, προτιμώ να με κυβερνά ο Τσίπρας παρά κάποιος απόστρατος φασίστας. Χαίρετε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.