- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοντονής: «Δεν έχω ακούσει κάποιον να διαφωνεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»
Υπέρ της επέκτασης της διαδικασίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, ξεκαθαρίζει: «Δεν θέλουμε τραμπουκισμούς και βία»
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα περιορίσουν τους τραμπουκισμούς και τη βία, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διαφάνεια και τον έλεγχο όταν βγαίνουν στο σφυρί περιουσίες πολιτών.
Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το πολυνομοσχέδιο των 400 άρθρων και των 1.326 σελίδων που πρέπει να έχει ψηφιστεί -όπως όλα δείχνουν- έως τη Δευτέρα.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι μέχρι στιγμής από τον δημόσιο διάλογο και τις τοποθετήσεις των κομμάτων δεν έχει ακούσει κάποιον να διαφωνεί επί της ουσίας με το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
«Δεν έχω ακούσει κάποιον να διαφωνεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Θέλουμε κάποιους να ελέγχουν τους πλειστηριασμούς με τραμπουκισμούς και βία και δεν αναφέρομαι στις διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, ή θέλουμε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και έλεγχος.
» Θέλουμε να χάνονται περιουσίες πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα ή θέλουμε να διασφαλίσουμε έλεγχο διαφάνεια και καλύτερο εκπλειστηρίασμα μέσω αυτής της διαδικασίας» ανέφερε ο κ. Κοντονής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Επιβεβαιώνεται η μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από την Τεχεράνη στο Μπακού
Ο πρώην υπουργός απάντησε για τις αντιδράσεις σχετικά με τη λίστα διεύρυνσης
Σε τοποθέτηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας» δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Αντιδράσεις για την πυρηνική ενέργεια που δεν είναι ελληνικό προνόμιο
«Παρουσιάζουμε έναν σχεδιασμό, μια εναλλακτική στρατηγική για τη δίκαιη μετάβαση»
Πώς φθάσαμε στην απόφαση να πάει πιο πίσω το μέτρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.