- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θα πει όχι στην επίλυση της ονομασίας
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις διαφωνίες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
Για «εξαιρετικά σύνθετο, λεπτό και πολύπλοκο θέμα» έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην ονομασία των Σκοπίων.
Ερωτώμενος για τη διαφορετική θέση που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο ζήτημα αυτό, απάντησε στο Euronews: «Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να οικοδομηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Στα εθνικά ζητήματα δεν υπάρχει λόγος να πορεύεται κάποιος με όρους κυβερνητικής αυτάρκειας».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα φέρει αντίρρηση στην επίλυση της ονομασίας, εφόσον υπάρξει πολιτική συναίνεση.
«Ο βασικότερος όρος για να μπορέσουμε να το επιλύσουμε είναι ακριβώς να οικοδομηθεί η ευρύτερη, δυνατή συναίνεση εντός του πολιτικού συστήματος. Από εκεί και πέρα ξέρετε ότι η κυβέρνηση αυτή, αποτελείται από δύο πολιτικούς φορείς, οι οποίοι έχουν διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, διαφορετική πολιτική καταγωγή, διαφορετικές ιδεολογικές τοποθετήσεις, αλλά παρ' όλα αυτά η τοποθέτηση του κ. Καμμένου σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει την εξεύρεση μίας λύσης.
» Ο κ. Καμμένος τήρησε μια πολύ υπεύθυνη στάση, λέγοντας το εξής: ότι παρά το γεγονός πως έχει τις επιφυλάξεις του σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει τη διάθεση να πυροδοτήσει μία κυβερνητική, πολιτική κρίση, αλλά αντιθέτως θέτει ως όρο, ακριβώς αυτό που σας έλεγα εγώ προηγουμένως, την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος.
» Εφόσον αυτή βρεθεί ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα φέρει αντίρρηση σε ό,τι αφορά την επίλυση του ζητήματος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.