- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βέλη Μουζάλα κατά του δημάρχου Λέσβου: «Εσείς φταίτε για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια»
Ο υπουργός κατήγγειλε ότι δεύτερο μπλόκο στη μεταφορά οικίσκων για τους πρόσφυγες και μετανάστες
Στις επικρίσεις του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια. «Αυτοί που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τις κακές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, αυτοί εμποδίζουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους των νησιών να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην αποσυμφόρηση των νησιωτικών περιοχών.
Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε τον δήμαρχο Λέσβου ότι για δεύτερη φορά «παρεμπόδισε να ξεφορτωθούν» οι 50 οικίσκοι που έστειλε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει «για να φτιάξει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στο camp της Μόριας».
Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο δήμαρχος ήταν «απόλυτα ενημερωμένος ότι θα μεταφέρουμε σπιτάκια για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στο υπάρχον camp» και «για τα στοιχεία από την προσπάθεια που κάνουμε να ελαττώσουμε τον πληθυσμό στο νησί», ενώ έστειλε το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση θα επιμείνει και θα πετύχει το στόχο για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων».
Ο κ. Μουζάλας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάλεσε εξάλλου «το λαό των νησιών να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και για αποσυμφόρηση των νησιών και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέσα στα camps».
Αναφερόμενος στη διαδικασία του ασύλου ο κ. Μουζάλας προανήγγειλε «νέες νομοθετικές ρυθμίσεις» για την επιτάχυνση των διαδικασιών και υπογράμμισε ότι «αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι η κυβέρνηση θα βρει λύση χωρίς να παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο».
Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, από τις 27 Νοεμβρίου 2017 μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο 1.263 άτομα στην ενδοχώρα, ενώ μόνο το τελευταίο 48ωρο οι μεταφορές ανήλθαν σε 677. Συνολικά από τις αρχές του χρόνου οι μεταφορές από τα νησιά στην ενδοχώρα ανήλθαν σε 15.000. Οι μεταφορές αφορούν ευάλωτους, σύμφωνα με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, και όπως διευκρίνισε ο υπουργός «οι ευάλωτοι έχουν μια τριπλή διαδικασία διαπίστωσης, από την υπηρεσία Υποδοχής, από την ιατρική υπηρεσία και μετά ακολουθεί η άρση γεωγραφικού περιορισμού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.