- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αχτσιόγλου: Η ανεργία στην Ελλάδα μειώνεται σταθερά τα τελευταία 2,5 χρόνια
«Οι εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες είναι ακόμη ανησυχητικά διευρυμένες...»
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO), ενώ επισήμανε ότι υπάρχει ταυτόχρονα σταθερή απομείωση της ανεργίας στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.
Η κ. Αχτσιόγλου, στην τοποθέτησή της, αναγνώρισε την πρόθεση των ευρωπαϊκών θεσμών να δοθεί έμφαση στα κοινωνικά θέματα στο πλαίσιο της ενωσιακής πολιτικής όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη διακήρυξη για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
Επισημαίνοντας τη σταθερή απομείωση της ανεργίας στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, υπογράμμισε παράλληλα ότι «οι εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες είναι ακόμη ανησυχητικά διευρυμένες, κυρίως επειδή το χάσμα ανάμεσα στους μισθούς και την παραγωγικότητα την περίοδο της κρίσης περιορίσθηκε μέσω της μείωσης των μισθών και όχι μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα ο κόσμος της εργασίας να επωμιστεί εξαιρετικά μεγάλο βάρος».
Και αντιπαραθέτοντας την εικόνα αυτή με τις αρχές του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι« η αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».
«Οφείλουμε να αποδίδουμε στους κοινωνικούς δείκτες την ίδια σημασία με αυτή που αποδίδουμε στους δημοσιονομικούς και να προχωρήσουμε πέρα από τις απλές συστάσεις, θεσμοθετώντας μηχανισμούς ελέγχου και συμμόρφωσης σε μετρήσιμους κοινωνικούς στόχους», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.