- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πέρασε» από την επιτροπή το νομοσχέδιο
Κινητοποιήσεις αύριο κατά την ψηφοφορία
Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς το πολυνομοσχέδιο – σκούπα, το οποίο περιέχει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων. Αύριο το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. Ένταση σημειώθηκε με αφορμή τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «εξευτελισμό» και «υποβάθμιση» του Κοινοβουλίου. Αντιπαράθεση, η οποία αναμένεται αύριο να έχει και συνέχεια, προέκυψε και από την απόρριψη της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία από το Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι κινείται μεν στη σωστή κατεύθυνση, όμως θα πρέπει να κοστολογηθεί και θα έρθει στη Βουλή με επόμενο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, φαίνεται να επιμένει να «περάσει» τώρα, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να δηλώνει «λυπούμαστε, η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει τη μη κατανόηση των αναγκών της κοινωνίας. Το θέμα θα το χειριστούν οι τρεις αρχηγοί». Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα, το «παράθυρο» που άφησε ανοιχτό ο κ. Στουρνάρας προκειμένου να απαλλαγούν από το τέλος ακινήτων όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως το καθορίζει η Eurostat.
Κινητοποιήσεις
Σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος καλούν στις 18.30 αύριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τη Βουλή έχουν προγραμματίσει για αύριο και παραγωγοί και πωλητές σε λαϊκές αγορές.
ΤΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.