- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα είμαι παρών αν δεν εκλεγώ»
Δέσμευση του επικεφαλής του Ποταμιού για συνεργασία με τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς
«Θα είμαι παρών εάν δεν εκλεγώ, θα συνεργαστώ και θα ακούω τι θα λέει ο νέος αρχηγός», δήλωσε ο υποψήφιος για την εκλογής του αρχηγού του υπό διαμόρφωση πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς και επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί του Σαββάτου.
«O καινούργιος αρχηγός θα καθοδηγεί τις δύο Kοινοβουλευτικές Oμάδες. Σε κάθε νομοσχέδιο θα μιλάμε ως ένα σώμα με δύο φωνές. Η πρόσθεση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων δεν αυξάνει τα δικαιώματά τους αλλά τα μειώνει. Είναι μόνο ένα δώρο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», πρόσθεσε, σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την ενοποίηση ή μη των Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.
Πρότεινε επίσης ο νέος φορέας να μην διαθέτει κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια και στα συνδικάτα, ενώ επέκρινε τους συνυποψηφίους του για απουσία τοποθετήσεων σε κομβικά ζητήματα για την πολιτική φυσιογνωμία του νέου κόμματος. «Τα νέα κόμματα πρέπει να έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ο οποίος να έχει "κόφτη" στο τέλος του χρόνου, ενώ τα χρέη τους να τα εγγυώνται οι ηγέτες τους με την προσωπική τους περιουσία», είπε ο κ. Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι ο νέος φορέας δεν θα προσπαθήσει, μέσα από ενδεχόμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ μετά τις επόμενες εκλογές, να απεκδυθεί τα χρήματα τα οποία οφείλονται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες
Η ηθική νομιμοποίηση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο η διεθνής πολιτική σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.