Νίκος Ανδρουλάκης: «Όχι» σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι
Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για την παράταξη
Ηχηρές απαντήσεις στα όσα έγιναν στο debate των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, με την «ανακοίνωση» της συμφωνίας να μην ενοποιηθούν οι Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Από την Κρήτη που βρίσκεται σε περιοδεία, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη βούλησή του για μια ενιαία και καθαρή φωνή που πρέπει να έχει παράταξη ώστε να αφήσει πίσω τις πρακτικές του παρελθόντος:
«Όχι σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν τιμούν κανέναν όλα αυτά», τόνισε και συνέχισε: «Σε ποιο forum ελήφθη η απόφαση από τους αρχηγούς ώστε οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού να μείνουν ως έχουν μετά την εκλογή νέας ηγεσίας; Αυτό δεν θα το αποφασίσει ούτε ο Σταύρος ούτε η Φώφη ούτε ο Ανδρουλάκης ούτε ο Μανιάτης ούτε ο Καμίνης. Εσείς θα το αποφασίσετε», υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος.
Μιλώντας σε Ιεράπετρα και Αγιο Νικόλαο χαρακτήρισε τους πολίτες που θα ψηφίσουν στις 12 και 19 Νοεμβρίου συνιδρυτές της νέας παράταξης.
«Οι άνθρωποι που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα στο ιδρυτικό συνέδριο τι θα κάνουν; Τους χειροκροτητές; Αυτά τελείωσαν. Αυτά είναι το χθες που έχει ξεπεραστεί.
Εδώ πρέπει να πάρετε την παράταξη στα χέρια σας. Δεν είστε απλά μέλη. Είστε συνιδρυτές της Δημοκρατικής Παράταξης κι εγώ και οι υπόλοιποι οκτώ υποψήφιοι είμαστε ένας από σας. Όλοι είμαστε συνιδρυτές κι όλοι έχουμε μια ψήφο. Μ’ αυτή την ψήφο θα εκλέξουμε την ηγεσία και το συνέδριο θα αποφασίσει πώς θα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα, πώς θα είναι τα όργανα, πώς θα παίρνονται οι αποφάσεις».
Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και στις κατηγορίες ότι επωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ από το αίτημα για ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα.
«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη που δεν συνεννοήθηκαν πριν δύο εβδομάδες στη Βουλή όταν εμφάνισαν εικόνα Βαβέλ, επιτίθενται κιόλας; Είναι δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοούνται οι κοινοβουλευτικές ομάδες; Ποιος θα το αποφασίσει αυτό; Ο κ. Θεοδωράκης, η κα Γεννηματά ή ο κ. Θεοχαρόπουλος; Μα φυσικά το ιδρυτικό συνέδριο.
Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει πίσω από την πλάτη μας δυο μήνες πριν από την εκλογή της ηγεσίας και έξι μήνες πριν από το συνέδριο. Αυτά είναι τα μαθήματα που πήραμε από το χθες; Η ενότητα πρέπει να διασφαλιστεί και προσωπικά δεν το εμπορεύομαι».
«Δεν έχω πάτρωνες»
Ο κ. Ανδρουλάκης κατέληξε ζητώντας από τους πολίτες να πάρουν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους. «Δεν έχω ούτε καθοδηγητές, ούτε πάτρωνες, ούτε δεσμεύσεις. Οι μόνες μου δεσμεύσεις είναι ότι εάν αγωνιστούμε όλοι μαζί, θα καταφέρουμε η Δημοκρατική Παράταξη να είναι το πολιτικό όχημα που θα δώσει πραγματική ελπίδα στο λαό και θα δώσει τη δύναμη στην Ελλάδα να ξανα-αποκτήσει τη γεωπολιτική της θέση που είχε πριν από 20-30 χρόνια. Και μια δέσμευση ότι τα παιδιά και τα εγγόνια σας θα έχουν καλύτερη ζωή τα επόμενα χρόνια κι όχι να ζουν στη μιζέρια και την συνομωσιολογία.
Εμείς πρέπει να γίνουμε γνήσιοι εκπρόσωποι του ορθού λόγου. Έχουμε τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα αρκεί να το πιστέψουμε. Ό,τι και να γίνει 12 και 19 Νοεμβρίου, εγώ θα μείνω στρατιώτης. Θα μείνω, το πιστεύω, δεν το κάνω ως εμπορεύσιμο αγαθό».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.