- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυστηρό μήνυμα Τσαβούσογλου σε Κοτζιά για τους Τούρκους αιτούντες άσυλο
Η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποιεί ότι η Αγκυρα δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει «ασφαλές καταφύγιο» για πραξικοπηματίες, στο πλαίσιο κοινή συνέντευξής του με τον Ελληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά.
Παραθέτει επίσης ότι από τον Ιούλιο του 2016, όταν και έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα, 995 άτομα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με τον κ. Ν. Κοτζιά, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι όσοι αιτούνται άσυλο πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να διασαφηνιστεί αν έχουν σχέση με τον Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από το ελληνικό νομικό σύστημα και δικαστικό σώμα και ως τέτοιες πρέπει να είναι σεβαστές. «Στηρίζουμε με πάθος τη Δημοκρατία στην Τουρκία και ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών.
Τέλος, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ταχθεί με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια και συνέπεια υπέρ του δρόμου της Τουρκίας προς την Ε.Ε και συμπλήρωσε: «Εχουμε διαφωνίες, αλλά αναπτύσσουμε μια θετική ατζέντα για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.