- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Μουζέλης και Μαραβέγιας μιλούν για την Κεντροαριστερά και η Βάσω Κιντή τους απαντάει αναλόγως
«Καμία ανοχή στους ολετήρες της δημόσιας ζωής και του δημοσίου συμφέροντος»
Στο πλαίσιο της συζήτησης για την Κεντροαριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, εδώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνομίλησε με δύο πανεπιστημιακούς, τον Νίκο Μουζέλη και τον Ναπολέοντα Μαραβέγια.
«Μόνο σε μια φεντεραλιστική κοινότητα βασισμένη όχι μόνο στον ανταγωνισμό, αλλά και στην αλληλεγγύη θα μπορέσει η σοσιαλδημοκρατία να ξαναζωντανεύσει. Μόνο μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να αποκτήσει μερική (όχι ολική) ανεξαρτησία από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Με δυο λόγια, μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου ενοποίηση της Ευρωζώνης πρέπει να είναι ο βασικός στόχος τω προοδευτικών δυνάμεων σήμερα»: αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο London School of Economics Νίκος Μουζέλης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Και για τα καθ' ημάς προσθέτει: «Μια συνεργασία κεντροαριστεράς με τη ριζοσπαστική αριστερά θα ωφελήσει και τις δύο παρατάξεις. Θα έκανε πιο εύκολη την απαλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ. Συγχρόνως θα βοηθούσε την κεντροαριστερά να αποφύγει την καθοδική πορεία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Νίκος Μουζέλης, ο οποίος υποστηρίζει επιπλέον: «Η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από την κεντροαριστερά, πέρα από όλα τα άλλα, υπονομεύει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, αφού θεωρεί ως 'μίασμα' έναν από τους δύο βασικούς πόλους του κομματικού συστήματος».
Ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο ΕΚΠΑ Ναπολέων Μαραβέγιας από την πλευρά του εκφράζει τη βεβαιότητά του, όπως λέει, ότι η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη χρειάζεται να ανανεώσει τον προγραμματικό της λόγο, ώστε να προσελκύσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση και την άναρχη παγκοσμιοποίηση. Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ο Ν. Μαραβέγιας υποστηρίζει ακόμη αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής επικεφαλής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ότι «αν οι υποψήφιοι αρχηγοί εκδηλώσουν με σαφήνεια την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση κατά την προεκλογική περίοδο, η εκλογή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μια διαδικασία επικύρωσης από τους ψηφοφόρους του ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος του αρχηγού που θα εκλεγεί».
Στους ισχυρισμούς των δύο πανεπιστημιακών απάντησε η Βάσω Κιντή μέσω Facebook, τονίζοντας:
Έπιασε ο πόνος το Αθηναϊκό Πρακτορείο για την Κεντροαριστερά και πήρε συνεντεύξεις από δύο Ηρακλείς του ΣΥΡΙΖΑ, τον σταθερό Νίκο Μουζέλη και τον ευκαιριακό Ναπολέοντα Μαραβέγια (ο οποίος αυτή την περίοδο είναι απασχολημένος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος του ΣΥΡΙΖΑ). […] Καμία ανοχή σε ένα κόμμα που πολιτεύτηκε και πολιτεύεται με εξαπάτηση και έχει κάνει σημαία το μίσος. Καμία ανοχή στους ολετήρες της δημόσιας ζωής και του δημοσίου συμφέροντος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.