- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη και Σύγχρονη Παράταξη
Πώς θα γίνει δημιουργός της Παραγωγικής Ελλάδας; Γράφει ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γ. Μανιάτης
Ζητώ την έγκριση των προοδευτικών πολιτών, για τη νέα αρχή μιας Μεγάλης και Σύγχρονης Παράταξης. Αυτό απαιτεί βαθιές ανατροπές, ξεκινώντας από τα πρόσωπα. Οι σημερινές ηγεσίες του χώρου, ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Δεν θα ξεκολλήσουμε από το στάσιμο άθροισμα του 8% αν δεν αλλάξουμε τις ηγεσίες, που ήδη δοκιμάστηκαν.
Νέα Παράταξη, χωρίς Νέα Ηγεσία δεν γίνεται. Θέλουμε όμως νέο ηγετικό πρόσωπο με κοινωνικά ένσημα, με ένσημα δουλειάς, αλλά και με πολιτική ταυτότητα. Όχι ηγεσία των κομματικών εργαστηρίων, όχι ηγεσία του θολού πολιτικού στίγματος.
Με καθαρό σχέδιο, θα χτίσουμε τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, τη Σοσιαλδημοκρατία της Παραγωγής. Η κρίση μας δίδαξε ότι Αναδιανομή χωρίς Παραγωγή δεν γίνεται. Η σύγχρονη Ελλάδα ή θα γίνει Παραγωγική, ή δεν θα έχει μέλλον. Μόνο η Παραγωγή θα μας ξαναδώσει Εθνική Αξιοπρέπεια και Νέα Κοινωνική Συνοχή. Έχουμε τις πηγές πλούτου και το ανθρώπινο κεφάλαιο για να κάνουμε τη χώρα μας, σύγχρονο παραγωγικό πρότυπο του Ευρωπαϊκού Νότου.
Για να πετύχουμε όμως τη Νέα και Μεγάλη Παράταξη, δημιουργό της Παραγωγικής Ελλάδας, χρειαζόμαστε καθαρούς πολιτικούς στόχους:
Πρώτος πολιτικός στόχος, η Νέα Παράταξη να γίνει Προοδευτικός Πρωταγωνιστής. Να πάρουμε τα ηνία, να γίνουμε η βασική δύναμη του Προοδευτικού Κινήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ οπισθοδρόμησε τον προοδευτικό χώρο, τον εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και τον διέσυρε ιδεολογικά. Είμαι ταγμένος στην αναγέννηση του προοδευτικού κινήματος, γι’ αυτό μιλώ για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τους προοδευτικούς συσχετισμούς, να δώσουμε λύση στους αναποφάσιστους προοδευτικούς πολίτες, να κάνουμε τη Νέα Παράταξη, πρωταγωνιστή του προοδευτικού κινήματος.
Δεύτερος πολιτικός στόχος, η Νέα Παράταξη να γίνει Εναλλακτικός Πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό. Τώρα θα γίνουμε η Εναλλακτική Λύση, ο Προοδευτικός Πόλος του Νέου Πολιτικού Συστήματος. Ανατρέπουμε τον κατεστημένο ρόλο της Συμπληρωματικής Λύσης που πιστεύουν, ή που θέλουν για μας. Εμείς θα ανακόψουμε τον Συντηρητισμό και θα ακυρώσουμε την καταστροφική αυτοδυναμία που επιδιώκει η ΝΔ.
Τρίτος πολιτικός στόχος, η διαφύλαξη κι ενίσχυση της Παραταξιακής Ενότητας, που είναι το κλειδί της νέας πορείας. Η Ενότητα είναι πάνω από τις διαφορές μας. Γι’ αυτό προτείνω, όλοι οι συνυποψήφιοι να δεσμευτούμε προκαταβολικά και με σαφήνεια, ότι την επομένη της εκλογής, η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας, θα είναι η συγκρότηση Ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Νέου Φορέα, με την ουσιαστική συνένωση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Το έχω ήδη προτείνει από τα μέσα του 2016. Αυτή θα είναι και η πρώτη συμβολική και ουσιαστική σφραγίδα για την ενωτική και δυναμική πορεία της Νέας Προοδευτικής Παράταξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πρωταγωνιστές περιγράφουν μόνον γεγονότα της πιο δραματικής στιγμής στην ιστορία της Ευρωζώνης
Η εναλλακτική κυβερνητική λύση πρέπει να είναι πειστική τόσο σε επίπεδο υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, όσο και σε επίπεδο συγκρότησης μιας ηγετική ομάδας ικανής να κυβερνήσει τη χώρα
Οι δύο ημερομηνίες που περιμένουν οι δικαιούχοι
Η ατάκα του Κώστα Τσουκαλά για τα excel του «επιτελικού κράτους»
Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμού της
Προανήγγειλε νέες επενδύσεις σε AI, σχολεία, δορυφόρους και κινηματογράφο
«Να την κάνουμε ξανά να νιώσει αυτό που είναι πραγματικά»
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.