- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Επίθεση Γεωργιάδη σε Τσίπρα: «Έχει τις πλάτες των Ευρωπαίων γιατί τους κάνει τη βρόμικη δουλειά»
Πρόσθεσε ότι το ζήτημα των εκλογών δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε απλώς το αυτονόητο. Ότι, το ζήτημα των εκλογών δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας γιατί ο πρόεδρος του κόμματος αντέδρασε στην προτροπή του Γερούν Ντάισελμπλουμ για εκλογές το 2019.
Αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όπου «οι πολίτες τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών» ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «το Σύνταγμα υπερβαίνει τις δημοσκοπήσεις».
Ερωτηθείς εάν «το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές τη φέρνει αντιμέτωπη με τους θεσμούς και την κοινωνία» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εκλογές από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς». «Ο κ. Τσίπρας έχει τις πλάτες των Ευρωπαίων γιατί τους κάνει όλη τη "βρόμικη δουλειά"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Για τη στρατηγική της ΝΔ υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρήσεων, π.χ. Taxibeat, και το κατά πόσον αυτό μπορεί να την απομακρύνει από συγκεκριμένα target group π.χ. ταξιτζήδες, ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμά ότι «η ΝΔ έχει κρατήσει μια εξαιρετικά ισορροπημένη στάση» και προσθέτει ότι «ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος δεν εκφράζει την πλειοψηφία των ταξιτζήδων».
Για το σχέδιο του φετινού προϋπολογισμού, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι «το πλεόνασμα που θα πετύχουμε, φέτος, προέρχεται από την αιματηρή φορολογία και προκαλεί σοβαρά εμπόδια στην οικονομική μας δραστηριότητα» και προσθέτει: «Τίθεται σε μεγάλη αμφιβολία η επίτευξη του στόχου 3,5% για την επόμενη χρονιά με ό, τι αυτό συνεπάγεται για νέα μέτρα στο μέλλον».
Τέλος, ερωτηθείς, για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στο νομοσχέδιο για την «αλλαγή φύλου» ο αντιπρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει ότι «η ΝΔ δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να επιλέξουν το φύλο στο οποίο αισθάνονται οι ίδιοι ότι ανήκουν» και σημειώνει ότι «αναλόγως της εξέλιξης της κοινοβουλευτικής συζήτησης η ΝΔ θα τοποθετηθεί στη λήξη της συνεδρίασης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.