Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Καμίνης: «Η ΝΔ του Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα»

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συγκάλυψη των ευθυνών προηγούμενων κυβερνήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375027-774127.jpg
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

«Πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες για ποιους λόγους χρεοκόπησε η χώρα αλλά κυρίως πρέπει να τους πούμε τι θα κάνουμε για αυτή τη χώρα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, σε ομιλία του στην Τρίπολη.

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση. Είπε χαρακτηριστικά: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χτίζει μεθοδικά ένα εκλογικά σώμα βασισμένο σε προνόμια και ρουσφέτια για να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά, καθώς νιώθει ότι ο χρόνος της τελειώνει» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συγκαλύπτει τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή στη χρεοκοπία της χώρας. 

Ο δήμαρχος της Αθήνας εξέφρασε και τη διαφωνία του στην αλλαγή του εκλογικού νόμου στην τοπική αυτοδιοίκηση: «Προσπαθεί να εισαγάγει την απλή αναλογική κεντρικά αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση για να εξασφαλίσει μία παρουσία, μία στοιχειώδη εκπροσώπηση. Μία παρουσία γιατί; Για να φέρουν και στην τοπική αυτοδιοίκηση την καταστροφή; Αυτό από το οποίο πάσχει η αυτοδιοίκηση είναι από κυβερνησιμότητα, δηλαδή να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να μπορούμε να εκτελέσουμε αυτά που μας ζητάνε οι πολίτες». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ