Πολιτικη & Οικονομια

Πάνος Καμμένος για το ταξίδι στο Λονδίνο: Πλήρωσα με μετρητά και κάρτα

Διευκρινίσεις σε Λοβέρδο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας - Εκνευρισμός με Δημοσχάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374913-773865.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι την Τρίτη στη Βουλή, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητεί διευκρινίσεις από τον Πάνο Καμμένο για το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Λονδίνο. Ειδικότερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε τον κ. Καμμένο να απαντήσει αν πλήρωσε με μετρητά ή με κάρτα το δωμάτιο στο ξενοδοχείο.

«Είπατε αλήθεια ή ψέματα την περασμένη Δευτέρα στην Ολομέλεια για τον τρόπο που πληρώσατε την δαπάνη σας;» ρώτησε ο κ. Λοβέρδος. «Είπα στη Βουλή ότι χρησιμοποίησα την ίδια κάρτα που πλήρωσε ο Παπαχρήστος την αγωγή και εν συνεχεία πλήρωσα από την τσέπη μου. Διαβάστε τα πρακτικά. Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση και πλήρωσα το υπόλοιπο από την τσέπη μου. Το απαντώ αυτό σε εσάς γιατί ξέρετε και δεν διαβάζετε μόνο δημοσιεύματα. Διαβάστε τα πρακτικά και θα δείτε ότι δέσμευσα την κάρτα μου. Την τσέπη μου» τόνισε ο κ. Καμμένος κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Να πούμε και παρακάτω; Να σας κάνω κοινωνούς. Από το twitter προαναγγέλλεται ότι το Σαββατοκύριακο ετοιμάζεται επίθεση εναντίον του ανήλικου παιδιού μου που θα φρίξουμε. Για να καταλάβετε τι σημαίνει κάποιοι να στοχοποιούν πολιτικούς για δικούς τους λόγους και όχι γιατί οι πολιτικοί καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε υποστηρίξει την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας ότι χρησιμοποίησε την κάρτα του για να πληρώσει το ξενοδοχείο. Ακολούθησε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καμμένος πλήρωσε με μετρητά.

Δημοσχάκης προς Καμμένο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανησυχούν

Την ίδια στιγμή έντονο εκνευρισμό προκάλεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας η κριτική του Αναστάσιου Δημοσχάκη (βουλευτής ΝΔ) για το πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο.

Όπως είπε ο κ. Δημοσχάκης, υπάρχουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις ιστορίες που συνοδεύουν το ταξίδι του υπουργού στο Λονδίνου.

«Δεν μπορούν τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού να δεχθούν ότι ο υπουργός που τους εκπροσωπεί δεν είναι ειλικρινής ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου» τόνισε, προκαλώντας την έκρηξη του κ. Καμμένου.

«Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά... Σας είπα να σοβαρευτείτε...» απάντησε ο υπουργός, επισημαίνοντας: «Απειλείτε να βγάλετε και το παιδί μου το ανήλικο το Σαββατοκύριακο σε βίντεο; Πείτε το. Βγάλτε το. Είστε και αξιωματικός... Να μας πείτε για τους λεμονοστύφτες του Κυριάκου και της Μαρέβα».

Ο κ. Δημοσχάκης συνέχισε, καλώντας τον υπουργό να ακούσει την κριτική της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι «μεταφέρω τη φωνή των στελεχών του Έβρου». Και πρόσθεσε: «Είναι όπως το ασανσέρ. Οι σκιές στο πρόσωπό σας βαρύνουν και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί είστε ο υπουργός τους. Είστε ο πρώτος τη τάξει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

«Δεν σας ενδιαφέρει η ψυχολογία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε με νόημα: «Ο κάθε ένας από τους παράγοντες του ελληνικού κράτους που κατέχουν αξιώματα είναι στο στόχαστρο μυστικών υπηρεσιών ξένων κρατών και άλλων και πρέπει να είναι εσωστρεφής και προσεκτικός. Μεταφέρω ένα κλίμα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ