- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σκουρλέτης: Η Eldorado κάνει πολιτικό παιχνίδι
«Η ΝΔ δεν είναι υπέρ των επενδύσεων γενικά, αλλά υπέρ της επενδυτικής ανομίας»
«Όλα δείχνουν πως περνάμε από την περίοδο της αποεπένδυσης σε μια νέα περίοδο παραγωγικών επενδύσεων», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Χαρακτηρίζει την περίπτωση της Eldorado «εντελώς ιδιαίτερη» και υπογραμμίζει ότι το σύγχρονο επενδυτικό πλαίσιο στις ευρωπαϊκές οικονομίες διέπεται από νόμους και κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η Eldorado, θέλοντας να επιβάλλει τους όρους της «δεν διστάζει να κάνει πολιτικό παιχνίδι, ίσως έτσι να την είχαν μάθει οι προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.
Αναφέρει ότι «η ΝΔ δεν είναι υπέρ των επενδύσεων γενικά, αλλά υπέρ της επενδυτικής ανομίας», προσθέτοντας πως «η παραβίαση των κανόνων και οι "διευκολύνσεις" προς ημετέρους ήταν μια πάγια πρακτική στα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Ο υπουργός Εσωτερικών, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης και των απαιτήσεων που φέρεται να προβάλλει το ΔΝΤ -την παραμονή του οποίου στο πρόγραμμα ο ίδιος θεωρεί επιβαρυντική για την Ελλάδα- τονίζει ότι «νέες απαιτήσεις δεν πρέπει να γίνουν δεκτές. Εάν πάλι, δεν πιαστούν οι στόχοι που έχουμε ήδη συμφωνήσει, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για την ορθότητα του μείγματος πολιτικής που ακολουθούμε».
Προσέθεσε δε, ότι από την στιγμή που «έχουμε κατορθώσει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και κινούμαστε με αναπτυξιακούς ρυθμούς, αν υπάρξουν νέα μέτρα φοβάμαι πως θα υπονομεύσουμε αυτό που έχουμε πετύχει».
Επισημαίνοντας ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι θετικό γεγονός, παραδέχεται, ταυτόχρονα, ότι «προφανώς θα υπάρχουν μορφές ελέγχου της οικονομίας ηπιότερες και λιγότερο παρεμβατικές», προσθέτοντας ότι στον βαθμό που η έξοδος θα συνδυαστεί με την καλύτερη πορεία της οικονομίας, διευρύνονται οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης για το μέγεθος και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε εντελώς άστοχες διάφορες δηλώσεις περί υπουργών που «παίζουν "κατενάτσιο" στα συμφωνηθέντα με την τρόικα».
Ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει η ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει βαθύνει στον δρόμο ενός αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με μεγάλη δόση ακροδεξιάς διχαστικής ρητορικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.