Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Δεν κάνουμε πίσω για την e-ψηφοφορία

Ούτε θέλουμε face control για το νέο κόμμα του Κέντρου  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372191-768730.jpg

Την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» σήμερα Σάββατο.

«Η συμφωνία που έχει γίνει όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, γιατί έπρεπε να πει το ‘ναι’ η κυρία Γεννηματά ως αρχηγός της ΔΗΣΥ και ο εγώ ως επικεφαλής του Ποταμιού, είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα e- ψηφοφορίας», είπε.  

Και πρόσθεσε:

  • «Οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού Κινήματος προφανώς δεν είναι talent show για να χρειάζεται να περνάνε από face control αυτοί που θα συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αυτά είναι αστειότητες. Τι πάει να πει αυτοπρόσωπη παρουσία ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα από την Ικαρία; Πώς τον διευκολύνεις με αυτό τον τρόπο και γιατί μετά να πάει σπίτι του να ψηφίσει ηλεκτρονικά; Αν πρέπει ο φοιτητής από το Εδιμβούργο να παρουσιαστεί στο Λονδίνο για να ψηφίσει, τι νόημα έχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία;»
  • Είναι απαραίτητο η διαδικασία να είναι ανοιχτή για να ψηφίσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, «είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Κεντροαριστερά. Αν ανοίξει η ψηφοφορία -γι' αυτό θέλουμε και την ηλεκτρονική- αν ψηφίσει όλη η κοινωνία του Κέντρου και άνθρωποι που πιστεύουν στην ύπαρξη μιας μεγάλης καινούριας δύναμης στο Κέντρο, τότε ο καθένας από εμάς, θα ταχθεί στρατιώτης της νέας προσπάθειας»
  • «Αυτός ο νέος φορέας μπορεί να περιλαμβάνει αξίες από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ, από την ΔΗΜΑΡ, αλλά θα είναι ένα νέο ενιαίο Κίνημα»
  • Εξάλλου, «ο κ. Αλιβιζάτος (Σ.Σ. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής) χρησιμοποιεί τον ακριβή όρο που είναι "νέος πολιτικός και ενιαίος φορέας" και σε αυτόν τον τίτλο έχουμε συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι»
  • Σαν Ποτάμι, προωθούμε την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και «μέσα σε αυτό βάζουμε ακόμα και την ανανέωση και του δικού μας λόγου. Περιμένουμε την έγκριση του ελληνικού λαού για να κάνουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο και κάτι πιο ωφέλιμο για την κοινωνία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.