- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
«Είσαι πολιτικό μαλάκιο» - Ποιον υπουργό «στόλισε» ο Αντρέας Λοβέρδος
Άγριος καβγάς στη Βουλή
Ο κ. Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε πως ο κ. Λοβέρδος εκπροσωπεί το «ακραίο κέντρο» που θέλει να μεταφερθεί στην ΝΔ με αποτέλεσμα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να τον αποκαλέσει πολιτικό «μαλάκιο, με εύκαμπτη μέση».
Αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η ερώτηση του κ. Λοβέρδου αποδεικνύει ότι «ορισμένοι από εσάς προετοιμάζεστε για την μετάβασή σας στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που έχει μεταλλαχθεί. Δεν ήταν για την εξωτερική πολιτική η ερώτησή σας. Ουσιαστικά δείχνει που πάνε οι εκπρόσωποι του ακραίου κέντρου».
Για τους υπαινιγμούς του υπουργού ο κ. Λοβέρδος μίλησε για «πολιτική αλητεία». «Εκνευρισμένος από την έλλειψη επιχειρημάτων άρχισε να μιλά για μεταγραφές. Εγώ το έχω δηλώσει πως μόνο οριζοντίως θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ. Εσείς που υπήρξατε υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ευέλικτος και με εύκαμπτη μέση, δεν έχετε οστά αλλά είστε μαλάκιο που περιφέρετε από εδώ και από εκεί, δεν θα τα λέτε αυτά για εμένα. Ζητήστε μου συγνώμη αλλιώς για εμένα δεν υπάρχετε».
Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι οι χαρακτηρισμοί δεν τον αγγίζουν.
Αναφορικά με το ζήτημα του εσθονικού συνεδρίου ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Κατρούγαλο να απαντήσει εάν η επιστολή Κοντονή εκφράζει το υπουργείο εξωτερικών.
«Καταδικάζουμε εξ ορισμού τα καλλιστεία καθαρμάτων; Καταδικάζουμε την λογική ανταγωνισμού για το ποιος έχει κάνει περισσότερα ή λιγότερα εγκλήματα; Προφανώς ναι.
Πρέπει να είναι δεδομένο. Αντιμετωπίστηκε από τον Κοντονή έτσι όπως αντιμετωπίστηκε γνωρίζουμε όμως ότι στην εξωτερική πολιτική έχουμε πολλές δυνατότητες έκφρασης επιφυλάξεων.
Για παράδειγμα μπορείς να συμμετάσχεις με γγ ή πρέσβη ή να απόσχεις. Η επιστολή Κοντονή όμως άνοιξε θέμα σύγκρισης ναζισμού και κομμουνισμού και είναι ακατανόητη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος για να καλέσει τον υπουργό εάν στο παρελθόν υπουργός εξωτερικών έχει εκφράσει ανάλογη θέση.
Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως «οι θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης αυτονόητα αποτελούν θέση της ελληνικής κυβέρνησης» ενώ στην συνέχεια επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Κώστα Λαλιώτη που επισήμαινε ότι η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού αποτελεί συνειδητή απόπειρα ανατροπής ιστορικών αληθειών.
«Μου λέτε ανοησίες» αντέδρασε ο κ. Λοβέρδος για να εξηγήσει: «Σας μίλησα με αυτό τον τρόπο; Συγκεκριμένα ερωτήματα και κοινές αρχές έθεσα. Σας κάλεσα να μου αναφέρετε έναν έλληνα υπουργό εξωτερικών που διατύπωσε ανάλογες με τις σημερινές θέσεις. Κανένα δεν είπατε.
Παίζετε παιχνίδι απέναντι σε μια παράταξη που πάντα είχε καθαρές θέσεις. Μόνο αν κάποιος εθελοτυφλεί μπορεί να λέει όσα λέει ο κ. Κατρούγκαλος. Εχετε έλλειμμα αρχών και προσπαθείτε να μαζέψετε ψήφους. Η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Με κομπίνες και προσπάθεια αλίευσης ψήφων σε θολά νερά εξωτερική πολιτική δεν γίνεται.
Όλα αυτά είναι πρόσκαιρα λάθη που παράγει η παρουσία της κυβέρνησής σας. Θα έρθει το τέλος σας και όλα αυτά θα διορθωθούν».
Ο κ. Κατρούγκαλος προτίμησε να απαντήσει χρησιμοποιώντας και πάλι δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη. «Ο κ. Λαλιώτης καλούσε τότε τους ανιστόρητους να μην επαναλαμβάνουν θεωρίες που επιτρέπουν να πλανιέται ο αντικομουνισμός ως φάντασμα. Αυτά ήταν κοινός τόπος ώσπου να εμφανιστούν οι εκπρόσωποι του ακραίου κέντρου. Αυτό έγινε γιατί η ΝΔ έχει σταδιακή μετάλλαξη από την περίοδο Σαμαρά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Δείτε το βίντεο της αντιπαράθεσής τους
Η λίστα με τις 16 κατηγορίες που θα πάρουν το βοήθημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι ισχύει με τα αναδρομικά
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.