- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τόσκας για τις φωτιές στη Ζάκυνθο: «Κάποιοι να θέλουν να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση»
«Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν σχέση με εμπρησμούς»
Την βεβαιότητά ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, με πιθανότερη εκδοχή να θέλουν κάποιοι να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».
«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί την ίδια μέρα που μαινόταν η φωτιά στον Κάλαμο να έχουμε 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, και από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου να έχουμε 84 πυρκαγιές, και μάλιστα τις περισσότερες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου πολλά λέγονται και πολλά παίζονται», τόνισε ο κ. Τόσκας. «Μια φωτιά άναβε, άλλη μια ξεσπούσε κάπου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν πισώπλατες μαχαιριές στους πυροσβέστες, στον μηχανισμό που προσπαθούσε να σώσει τον τόπο και το δάσος, αυτές οι ενέργειες, που κάποιοι για λόγους συμφεροντολογικούς; οικοπεδικά συμφέροντα; κάποιοι θέλουν να δούνε ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση; Αυτό είναι το πιθανότερο», επισήμανε σε άλλο σημείο.
Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε, επίσης, ότι «σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις τυχαίων πυρκαγιών, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν σχέση με εμπρησμούς, αυτές είναι όλες οι ενδείξεις», ενώ προσέθεσε, πως πιλότοι ελικοπτέρων είδαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά, την ίδια στιγμή που είχε περικυκλωθεί η πυρκαγιά.
«Υπάρχουν συμφέροντα τα οποία ψάχνουμε σε συγκεκριμένες περιοχές και της Αττικής και αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα ψάχνουμε όσος καιρός και να περάσει», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στις πυρκαγιές.
Παράλληλα, σε ερώτησε που του υποβλήθηκε σχετικά με το αν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι θα πρέπει να φοβάται η Ελλάδα ένα χτύπημα από τον ISIS, ο κ.Τόσκας επισήμανε:«Είναι αποδεκτό από όλους ότι η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας, είναι ασφαλέστατη περιοχή, ίσως η ασφαλέστερη χώρα της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται από έγγραφα ευρωπαϊκά, αμερικανικά και τα λοιπά και γι' αυτό ένας πολύ μεγάλος, τεράστιος αριθμός τουριστών επισκέφθηκε και επισκέπτεται τη χώρα μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.