- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλαγή θέσης Τόσκα για τους εμπρησμούς
Μεσαίου μεγέθους η φωτιά στον Κάλαμο - Τι είπε για τρομοκρατία
Σαφέστατη μεταστροφή στα όσα είχε υποστηρίξει περί σχεδίου αποσταθεροποίησης μέσω των εμπρησμών, αποτέλεσε η σημερινή κυριακάτικη συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα στην ΕΡΤ, στην οποία ο υπουργός πήρε θέση και για άλλα θέματα.
Λεπτομερέστερα, ο κ. Τόσκας είπε:
- «Κανένας δεν μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας, μιλήσαμε για προβληματισμούς, αλίμονο αν δεν είχαμε προβληματισμούς, αυτή είναι η δουλειά μου … Προβληματιζόμαστε για διάφορα συμφέροντα, δεν μπορεί όσοι βάζουν τις φωτιές να είναι τρελοί… Δεν μίλησα για κλίμα αποσταθεροποίησης, μίλησα για προβληματισμούς στην Αττική, σε όλο το νησί της Ζακύνθου, στην Κεφαλονιά»
- «Η εμπειρία μου 35 χρόνων και στο στρατό, μου επιβάλει να ψάχνουμε κάθε περίπτωση. Έχουμε ήδη συλλάβει κάποιους και κάνουμε έρευνες για άλλους που κάνουν ύποπτες κινήσεις»
- «Η μάχη που δόθηκε ήταν πολύ σκληρή, ήταν τιτάνια κι εγώ βρέθηκα τέσσερις ημέρες στο κέντρο της Πυροσβεστικής»
- Τα παλιότερα αεροσκάφη Καναντέρ τα προμηθεύτηκε η Ελλάδα την περίοδο 1973-74. Από αυτά τα 15 παλιά Καναντέρ πετούν τα επτά. Από την δεύτερη φουρνιά καναντέρ, του 2000-2001, που είναι συνολικά 6-7, πετούν μόλις 3. Όλες οι χώρες του Νότου έχουν προβλήματα με το στόλο των Καναντέρ. Στην Ιταλία, από τα 18 αεροσκάφη, πετούν μόνο τα 9. «Η γραμμή παραγωγής του καναδικού εργοστασίου έχει κλείσει. Και να θέλουμε δεν μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε»
- «Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα στρατιωτικά ελικόπτερα χρήσιμα. Τα Σινούκ και τα PZL τα επισκευάσαμε και τα χρησιμοποιούμε πολύ καλά, ενώ αντικαταστήσαμε τους κάδους που είχαμε να προμηθευτούμε από το 1993»
- «Σε καθημερινή βάση στελέχη της ΝΔ κατηγορούν για διάφορα θέματα. Εξάρχεια, πυρόσβεση... Με πρωταγωνιστή τον ‘Σκάι’ που άπλωσε κάμερες γύρω γύρω από την φωτιά. Ήταν υπερβολή. Η γραμμή τους ήταν... γραμμή ΝΔ, υπερπροβολή της φυσικής καταστροφής για μια φωτιά μεσαίου μεγέθους στον Κάλαμο»
- Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα μας, Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας σε σχέση και με τον περίγυρό μας και όλη την Ευρώπη… Δεν έχουμε ενδείξεις οργάνωσης τέτοιων πράξεων στη χώρα μας. Ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος την δράση κάποιου «μοναχικού λύκου». Το πρόβλημα θ΄ αντιμετωπιστεί μόνο αν επικρατήσει ειρήνη στην Μέση Ανατολή, όπου η αναταραχή είναι μεγάλη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.