- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Εγκλήματα κομμουνισμού: Ο καθηγητής Παγουλάτος παρεμβαίνει
Ας ρωτήσουν τους πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης
«Ας ρωτήσουν τους πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης:: Αυτό είναι το «ζουμί» από την παρέμβαση του κ. Γιώργου Παγουλάτου, καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο ΟΠΑ, στη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συμμετάσχει –μόνη αυτή απ΄ όλη την ΕΕ- σε συνέδριο που οργανώνει η εσθονική προεδρία για τα κομμουνιστικά εγκλήματα στην Ανατολική Ευρώπη. Ο κ. Παγουλάτος συνδέει, μάλιστα, την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει το ιστορικό εκείνο θέμα με τη σημερινή της θέση υποστήριξης προς το ολοκληρωτικό καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας.
Λεπτομερέστερα, η ανάρτηση του καθηγητή σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα Κυριακή, είναι η εξής:
«Ούγγροι, Τσέχοι, Πολωνοί, Ανατολικογερμανοί, Βαλτικοί, Ρουμάνοι, οι χαμένες γενιές του τραγικά αποτυχημένου κομμουνιστικού πειραματος, όλοι όσοι είχαν την ατυχία να ζήσουν με τη μπότα του Σοβιετικού στρατού στο σβέρκο τους μεχρι το 1989, θα καταγράψουν σίγουρα με ευγνωμοσύνη την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων: τις σταλινικες εκκαθαρίσεις, τα γκουλαγκ, τους δολοφονημενους εξεγερμενους της Ουγγρικης Επανάστασης και της Ανοιξης της Πράγας, τα θύματα της Στάζι και των κρατικών μηχανισμών ανελευθερίας και καταπίεσης που οικοδομήθηκαν στο όνομα της κομμουνιστικής ουτοπίας.
Ας ρωτήσουν τους πολίτες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (όπου τα φιλοκομμουνιστικά κόμματα έχουν καταποντιστεί) πόσο νοσταλγούν το κομμουνιστικό παρελθόν τους. Και όσο ανιστόρητη είναι η ισοπεδωτική εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμου, άλλο τόσο θλιβερή είναι η άρνηση των απολογητών του Μαδούρο να αποδεχτούν τα εγκλήματα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού και της αριστερής λαικιστικής δικτατορίας που στήνεται σήμερα στη Βενεζουέλα, υπό την ένοχη και εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.