- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βελκουλέσκου: Σταματήστε τα πανηγύρια, τα κεφάλια μέσα, έχετε πολλά να κάνετε
Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση που χαμηλώνει τον πήχη για την «επιτυχημένη» έξοδο της χώρας στις αγορές
Η κυβέρνηση έχει ακόμα «γεμάτη ατζέντα» (με προαπαιτούμενα) και δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμούς, ξεκαθάρισε η Ντέλια Βελκουλέσκου, στον απόηχο της άντλησης 3 δις ευρώ από την έκδοση 5ετούς ομολόγου.
Η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ανέφερε πως οποιαδήποτε επιπλέον χρηματοδότηση από τις αγορές δεν μπορεί να αυξάνει το χρέος αλλά να εξομαλύνει το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου. Υπενθυμίζεται πως το Ταμείο αποφάσισε να βάλει πλαφόν στο ελληνικό χρέος (325 δις ευρώ), περιορίζοντας έτσι οποιαδήποτε σκέψη μαζικής και «ακριβής» εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων.
Μειώστε φόρους - Κόψτε συντάξεις
Στο δημοσιονομικό μέτωπο, η κα Βελκουλέσκου εκτιμά ότι οι φόροι στην Ελλάδα εμποδίζουν πλέον τις επενδύσεις, γι' αυτό και προτείνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό (ήτοι νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις).
Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει αυστηρότερους κανόνες στην πρόσληψη συμβασιούχων στη Δημόσια Διοίκηση, ώστε να διασφαλιστούν τα οικονομικά οφέλη που με κόπο αποκομίστηκαν από τις έως τώρα αποχωρήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.