- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά τον Τσίπρα: Ανοησία η έξοδος στις αγορές
Mόνο δανεισμός με αρνητικό επιτόκιο έχει νόημα για την Ελλάδα είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ
Ανοησία χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του "The Press Project", ο Βαρουφάκης, είπε μεταξύ άλλων: «Tα πράγματα είναι απλά: Όταν έχεις πτωχεύσει το πρόβλημα της χρεοκοπίας δεν επιλύεται μέσα από δάνεια. Αν προσπαθείς να ξεπεράσεις τη χρεοκοπία μέσα από δανεικά είσαι ανόητος. Το ποιος σε δανείζει δεν έχει καμία σημασία. Η όλη φιλολογία που αναπτύσσει η ελληνική κυβέρνηση στερείται νοήματος, εφόσον το ίδιο το ΔΝΤ έχει χαρακτηρίσει το ελληνικό χρέος σαν εξαιρετικά μη βιώσιμο. Οπότε, θα πανηγυρίζουμε που δανειζόμαστε από ιδιώτες και μάλιστα με υψηλό επιτόκιο;»
Για τον πρώην ΥΠΟΙΚ μόνο ο δανεισμός με αρνητικό επιτόκιο έχει νόημα για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε «ας πούμε με επιτόκιο -15%, πάντως με αρνητικό πρόσημο, που σημαίνει ότι τα χρήματα που δίνονται, κουρεύονται την ίδια στιγμή που καταβάλλονται».
Σε ερώτηση για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με αφορμή το νέο του βιβλίο, τόνισε μεταξύ άλλων «η έξαρση γύρω από τι λέει ο Βαρουφάκης παρατηρείται κοντά στην επέτειο του δημοψηφίσματος ώστε να δαιμονοποιηθεί αυτό το 62% του ελληνικού λαού που είπε 'όχι' στις απαιτήσεις των δανειστών».
Επίσης είπε ότι ορθώς ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργούσε μια αισιοδοξία ότι στην μάχη με τους δανειστές η Ελλάδα θα νικήσει, διότι «έπρεπε να δώσει το μήνυμα ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και δεν φοβόμαστε καμία απειλή. Εάν δεν διανοηθείς τη ρήξη, δεν πας για πόλεμο». «Το λάθος ήταν ότι αυτοί που έλεγαν ότι δεν φοβόμαστε τη ρήξη, δεν το εννοούσαν», ανέφερε αφήνοντας αιχμές για τον Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του.
Ερωτηθείς εάν θα συνεργαζόταν με άλλα κόμματα και στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε : «Και με τον Μεφιστοφελή τον ίδιον θα συμμαχούσα εάν ήταν να σταματήσω την ερημοποίηση της Ελλάδας»
«Σαν 'Μεφιστοφελή' δεν εννοώ τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου» ανέφερε χαριτολογώντας ο Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι τους αγαπά και τους δύο σε προσωπικό επίπεδο. Όπως υπογράμμισε, θα συνεργαζόταν χωρίς κανέναν δισταγμό «με αριστερούς, νεοφιλελεύθερους, δραχμιστές, ευρωπαϊστές, με κάθε περίεργο κ.λπ αρκεί να συμφωνεί ότι η 'κοσοβοποίηση' της Ελλάδας πρέπει να σταματήσει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαταβάλλονται 50 εκατ. ευρώ σε 48.150 δικαιούχους - Αναλυτικά όλα τα ποσά
«Πίστεψε στη χώρα μας όταν σχεδόν κανείς δεν το έκανε» δήλωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών
Ο απολογισμός του έργου του
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.