Πολιτικη & Οικονομια

Το Ποτάμι: Στις αγορές χωρίς νταούλια και ζουρνάδες (video)

«Καλωσορίζουμε την προσγείωση του κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα» - του πήρε 2,5 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365134-754910.jpg
Arend

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές που ξόρκιζε κάποτε, αλλά χωρίς νταούλια και ζουρνάδες», σχολιάζει το Ποτάμι με αφορμή την έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

«Πέντε μεγάλες διεθνείς τράπεζες, από αυτές που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούσαν “κοράκια”, έχουν αναλάβει την έκδοση πενταετούς ομολόγου. Καλωσορίζουμε την προσγείωση του κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα ύστερα από 2,5 χρόνια ψέματα, “αυταπάτες” και λάθη. Είναι βέβαιο ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης θα σπεύσει να πανηγυρίσει και να συγκρίνει την σημερινή πραγματικότητα με το 2014».

Ωστόσο, το Ποτάμι υποστηρίζει ότι οι συνθήκες σήμερα όμως είναι εντελώς διαφορετικές. «Εκείνο που μετράει είναι η σύγκριση του επιτοκίου που θα πετύχουμε με αυτά που δανείζονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να μας εμπιστευτούν πλήρως οι αγορές. Για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά. Χρειάζεται μακρυπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού. 

Βίντεο από τα παλιά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ